Zelenski, Putin’in üç günlük ateşkes önerisini reddetti

Ukrayna lideri Zelenski, Putin’in Zafer Bayramı’nın 80. yıldönümü için önerdiği geçici ateşkes çağrısını reddetti.

Zelenski, ABD’nin önerdiği modele dayalı 30 günlük bir ateşkes önerdi. Bu gelişme Ukrayna medyası tarafından duyuruldu.

Lider, “Amerikalılar koşulsuz ateşkes için bir model önerdiler, biz de buna uyuyoruz. Üç güne değil 30 güne ihtiyacımız var ki gerçekten bir şeyler üzerinde anlaşabilelim” şeklinde konuştu.

Kremlin ise tatil günlerinde de ateşkese uymaya hazır olduklarını belirtmişti. Rusya Savunma Bakanlığı verilerine göre, Ukrayna ordusu, ateşkesi 30 saat içinde yaklaşık 4 bin 900 kez ihlal etti.

Related Posts

MetroPOLL’den dikkat çeken anket: Cumhur İttifakı seçmeni ‘o soruda’ ikiye bölündü

MetroPOLL Araştırma’nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, “Sizce Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olmasaydı tutuklanır mıydı?” başlıklı bir anket yayımladı. Ankete göre Cumhur İttifakı seçmenin yanıtı dikkat çekti.

Mayıs ayının ilk anketi geldi: Birinci parti değişmedi

ORC Araştırma, Mayıs 2025 anketini yayımladı. Ankete göre, CHP birinci parti konumunu korudu.

Kuş cennetinde kuş halkalama çalışması devam ediyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ornitoloji Araştırma Merkezi, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde 2025 yılında bin 200 kuş halkalaması gerçekleştirdi.

Malatya’da şiddetli sağanak

Malatya’nın Darende ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı, hayatı olumsuz etkiledi.

KKTC’de Cumhuriyet Yerleşkesi | Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kardeşliğimizi kimse bozamayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’de Cumhuriyet Yerleşkesi’ni açtı. Erdoğan,  “Bugün Kıbrıds Türk halkına muhteşem bir eser kazandırıyoruz. Yeni eserler inşa etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC ziyareti: Rum yönetimi endişeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’ye gerçekleştirdiği ziyaret, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni (GKRY) dış destek arayışına sevk etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir