Yargıtay cezayı bozmuştu! Hrant Dink davasında karar çıktı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin bozma kararının ardından, Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinden sorumlu tutulan 7’si tutuklu, 15 kamu görevlisinin tekrar yargılandığı davanın 10’uncu duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Tutuklu sanıklar Veysal Şahin, Gazi Günay, Okan Şimşek, Osman Gülbel ve Yavuz Karakaya tutuklu bulundukları cezaevinden; tutuksuz sanıklar Mehmet Ayhan, Bekir Yokuş, Mehmet Ali Özkılınç, Onur Karakaya, Ali Öz ve Volkan Şahin ise ikamet ettikleri illerden SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Başka bir dosya kapsamında tutuklu bulunan Muharrem Demirkale ve avukatlar salonda hazır bulundu.

MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Avukatların savunmaları ve sanıkların son sözlerinden sonra mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, sanıklardan Bekir Yokuş, Gazi Günay, Okan Şimşek, Ali Öz, Mehmet Ayhan, Onur Karakaya, Osman Gülbel ve Hasan Durmuşoğlu’nu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin anayasal düzenini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ayrı ayrı müebbet hapisle cezalandırılmalarına karar verdi.

Mahkeme heyetiayrıca sanıklar Onur Karakaya’ya “Tasarlayarak öldürmeye yardım”dan 12 yıl 6 ay, Bekir Yokuş’a “Tasarlayarak öldürmeye yardım”dan 10 yıl, Veysal Şahin’e “Öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”nden 15 yıl, Gazi Günay, Okan Şimşek ve Ali Öz’e “Tasarlayarak öldürme”den 25 yıl. Mehmet Ayhan’a “Tasarlayarak öldürme”den 12 yıl 6 ay. Osman Gülbel’e “Tasarlayarak öldürme”den 16 yıl 8 ay. Hasan Durmuşoğlu’na “Kasten öldürme”den 12 yıl 6 ay ek ceza verdi.

Sanıklar, Bekir Yokuş, Onur Karakaya ve Mehmet Ayhan hakkında tutuklama kararı verildi.

Related Posts

Yanlışlıkla 40 milyon TL kazandı

Hayatta yapılan yanlışlıklar genelde aleyhimize olur ve her şeyin tıkırında gitmesini isteriz. Hele ki kasa önünde her şey kuruşu kuruşuna olmalı… Ancak bu kez bir adam, kasa önünde kendi yaptığı yanlışlık sayesinde 1 milyon dolar (yaklaşık 40 milyon TL) sahibi oldu…

Ünlü mobilya markası iflas etti! Teslimatlar durma noktasına geldi

Almanya’da faaliyet gösteren ünlü mobilya üreticisi iflas bayrağını çekti. İflas nedeniyle markanın üretimi ve teslimatları durma noktasına geldi.

Doha’daki müzakerelere katılan İsrailli yetkili: İsrail, görüşmelerde Gazze’ye saldırılarını kalıcı olarak sona erdirmeye açık

Doha’daki müzakerelere katılan İsrailli yetkili: İsrail, görüşmelerde Gazze’ye saldırılarını kalıcı olarak sona erdirmeye açık

Kavşakta feci kaza: 2’si ağır 7 yaralı

Safranbolu’da kavşakta çarpışan otomobillerden biri devrildi. Kazada 7 kişi yaralandı.

Bengisu Avcı, Ocean’s 7’de Kuzey Kanalı’nı başarıyla geçti

İskoçya arasındaki 13 derecelik suda 10 saatten fazla tam 41.2 kilometre kulaç atan Bengisu Avcı, Ocean’s 7 meydan okumasında altı parkur geçen ilk Türk oldu.

Bakan Kurum: “300 bininci konutumuzun anahtarını Malatya’da teslim edeceğiz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya kent merkezinde yapımı süren Bakırcılar Çarşısı’nı ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.