Yargıtay cezayı bozmuştu! Hrant Dink davasında karar çıktı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin bozma kararının ardından, Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinden sorumlu tutulan 7’si tutuklu, 15 kamu görevlisinin tekrar yargılandığı davanın 10’uncu duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Tutuklu sanıklar Veysal Şahin, Gazi Günay, Okan Şimşek, Osman Gülbel ve Yavuz Karakaya tutuklu bulundukları cezaevinden; tutuksuz sanıklar Mehmet Ayhan, Bekir Yokuş, Mehmet Ali Özkılınç, Onur Karakaya, Ali Öz ve Volkan Şahin ise ikamet ettikleri illerden SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Başka bir dosya kapsamında tutuklu bulunan Muharrem Demirkale ve avukatlar salonda hazır bulundu.

MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Avukatların savunmaları ve sanıkların son sözlerinden sonra mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, sanıklardan Bekir Yokuş, Gazi Günay, Okan Şimşek, Ali Öz, Mehmet Ayhan, Onur Karakaya, Osman Gülbel ve Hasan Durmuşoğlu’nu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin anayasal düzenini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ayrı ayrı müebbet hapisle cezalandırılmalarına karar verdi.

Mahkeme heyetiayrıca sanıklar Onur Karakaya’ya “Tasarlayarak öldürmeye yardım”dan 12 yıl 6 ay, Bekir Yokuş’a “Tasarlayarak öldürmeye yardım”dan 10 yıl, Veysal Şahin’e “Öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”nden 15 yıl, Gazi Günay, Okan Şimşek ve Ali Öz’e “Tasarlayarak öldürme”den 25 yıl. Mehmet Ayhan’a “Tasarlayarak öldürme”den 12 yıl 6 ay. Osman Gülbel’e “Tasarlayarak öldürme”den 16 yıl 8 ay. Hasan Durmuşoğlu’na “Kasten öldürme”den 12 yıl 6 ay ek ceza verdi.

Sanıklar, Bekir Yokuş, Onur Karakaya ve Mehmet Ayhan hakkında tutuklama kararı verildi.

Related Posts

Dünyaca ünlü markanın ürünleri raflardan kaldırılıyor! Türk markasıyla doldurulacak

Coca-Cola, Avrupa’daki büyük market zincirleriyle yaşadığı ticari anlaşmazlık nedeniyle zor günler geçiriyor. Almanya ve İsviçre’de bazı ürünler raflardan kaldırılırken, raflarda boşalan yerleri Türk markaları dolduracağı aktarıldı.

THY 31 Temmuz’a kadar o uçuşları iptal etti

Türk Hava Yolları, İran ve Suriye’ye olan tüm uçuşlarını 31 Temmuz’a kadar iptal etti. Kararın gerekçesi açıklanmazken, yolculara ücretsiz değişim veya iade hakkı tanındı.

Suriye’de çatışma: Aşiretler arasında kurşun yağdı… ‘Ölü ve yaralı sayısı artabilir’

Suriye’nin Suveyda ilinde Dürzi ve Bedevi aşiretleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada, 37 kişinin öldüğü ve yaklaşık 100 kişinin yaralandığı bidirildi. Suriye ordusu, çatışmalara müdahale etmek için asker göndereceğini duyurdu.

ODTÜ mezuniyetine ’19 Mart’ ve ‘diploma’ pankartları damga vurdu

ODTÜ mezuniyet törenine, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun iptal edilen diploması ve ’19 Mart’ sürecine ilişkin pankartlar damga vurdu.

Samsun’da yangın çıkan daire küle döndü

Samsun’da bir binanın en üst katındaki dairede çıkan yangın söndürüldü.

AKP’den ‘kalp’li paylaşım: Erdoğan’ın konuşması sonrası Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı

Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı. O anları AKP’nin resmi X hesabı ‘kalp’ emojisi ile paylaştı.