Yalova’da rögardan taşan mavi renkli suyun sırrı ortaya çıktı

Yalova’da Yaşanan Renkli Su Olayı

Yalova’da dün meydana gelen şiddetli yağışların ardından Taşköprü beldesinde bir rögardan taşan mavi su, vatandaşlar tarafından kaydedildi.

Sanayi tesislerine oldukça yakın bir konumda gerçekleşen mavi su taşkınıyla ilgili olarak Yalova Çevre, Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Yalova Atıksu ve Kanalizasyon Alt Yapı Tesislerini İşletme Birliği ve Yalova AFAD bölgede detaylı incelemelerde bulundu.

Brilliant Blue

İHA’nın aktardığı habere göre, Yalova Valiliği tarafından yapılan açıklamada, ilk bulgulara göre, rögardan taşan mavi renkli suyun gıda renklendiricisi olduğu belirtildi.

Bölgede faaliyet gösteren bir kimya firmasının depolama alanında açıkta bulunan “Brilliant Blue” adlı bir renklendiricinin yağmur sonrası kanalizasyona karışması sonucunda mavi su taşkını yaşanmıştır.
Yaşanan olayla ilgili detaylı analizlerin sonucunda durum netlik kazanacak.

(İHA)

Related Posts

Ermeni polisinden Karapetyan’a ati şirkete baskın

Ermenistan’da iş insanı Samvel Karapetyan’a ait ‘Elektrik Dağıtım’ şirketine polis mensupları tarafından baskın düzenlendiği belirtildi.

CHP’nin sorusunu yanıtlayan AK Partili Özbudun’a ‘linç’ kampanyası

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın komisyona sunduğu dilekçesine verdiği yanıt sonrasına hakkında başlatılan suçlama ve eleştirileri “çirkin linç kampanyası” olarak tanımladı.

Pakistan’da Muson yağmurları doğal afete dönüştü: 72 kişi hayatını kaybetti

Pakistan’da muson yağışlarının yol açtığı sel, toprak kayması ve çatı çökmesi gibi olaylar nedeniyle yaşamını yitirenlerinin sayısının 72’ye yükseldiği kaydedildi.

DEM Parti İmralı heyeti, Erdoğan’la görüşecek

DEM Parti İmralı Heyeti, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe’de bir araya gelecek.

Dışişleri Bakanı Fidan, Brezilya’da İran Dışişleri Bakanı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen BRICS Zirvesi marjında, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile görüştü.

Yeni salgın patladı! Kenelerden bulaşıyor

Almanya’da halk arasında tavşan vebası olarak bilinen tularemi salgını yayılmaya başladı. Bu virüsün kenelerden de sıkça bulaştığı ortaya çıktı.