Türkiye’nin Otobüs İhracatı Yükselişte

Türkiye Otobüs, Minibüs ve Midibüs İhracatında Yükseliş

Türkiye‘den ocak-mart döneminde 55 ülkeye otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı gerçekleştirildi ve toplamda 673 milyon 183 bin dolar gelir elde edildi.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği verilerine göre, Türkiye’nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı yılın ilk çeyreğinde %2,3 artarak 2024’e göre yükseldi.

Geçen yıl aynı dönemde 657 milyon 594 bin dolarlık ihracat gerçekleştirilirken, bu yıl bu rakam 673 milyon 183 bin dolara çıktı ve sektör temsilcileri 55 ülkeye ihracat yapma başarısını gösterdi.

Otomotiv sektörünün toplam ihracatından %7,1 pay alan otobüs, minibüs ve midibüs üreticileri, en fazla ihracatı Fransa’ya yaptı.

Fransa’ya yapılan ihracat geçen yıla göre %30 artarak 135 milyon dolara ulaşırken, Almanya ve Birleşik Krallık’a olan ihracatlarda da artışlar gözlemlendi.

Sırbistan’a yapılan ihracatta ise dikkat çekici bir artış yaşandı. 2024’e göre %303,4 artışla Sırbistan’a 45 milyon 854 bin dolarlık ihracat yapıldı.

İtalya ve İspanya’ya ihracatta ise düşüş yaşanırken, Romanya’ya yapılan ihracat %113,8 artışla yükseldi ve ülke en çok ihracat yapılan 8’inci ülke oldu.

Ocak-mart aylarında Portekiz ve ABD’ye yapılan ihracatta ise düşüşler görülürken, Bulgaristan’a olan ihracat önemli ölçüde arttı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Cem Şan – Ekonomi

Related Posts

iPhone 17 Air pil kapasitesi ve ağırlığı sızdırıldı

Apple tarafından yakında duyurulması beklenen ve inceliği ile ön plana çıkacağı düşünülen iPhone 17 Air modelinin pil kapasitesi ve ağırlığı ortaya çıktı.

Denizlili bisikletçiler başarılarını tüm kulvarlarda sürdürüyor

Bisiklet branşında Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleşen yarışmalara katılan Denizlili sporcular, ulusal ve uluslararası alanda başarıdan başarıya koşuyor.

Japonya ve Güney Kore’de neden telefonların kamerası sessize alınamıyor?

Akıllı telefonlarla fotoğraf çekerken çıkan “klik” sesi, Japonya’da hayatın sessiz anlarını bile delip geçiyor. Sanat galerilerinden tapınaklara, toplu taşıma araçlarından okul törenlerine kadar her yerde duyulan bu ses, kullanıcıların kendi tercihine bırakılamıyor.

Elazığ’a atletizmde önemli dereceler

Okul sporları faaliyet programında yer alan Okullararası Küçükler-Yıldızlar Atletizm Türkiye Şampiyonasından Elazığ’a Türkiye 2 ve 3.’lüğü geldi.

Elon Musk OpenAI davasından vazgeçmiyor

Yapay zekâ alanında dünyanın en çok konuşulan şirketlerinden biri olan ve ChatGPT’yi de geliştiren OpenAI, geçtiğimiz günlerde şirket yapısında köklü bir değişikliğe gitme kararını açıkladı. Kâr amacı güden bir şirkete dönüşme planlarını yumuşatarak, kamu yararı odaklı bir şirket modeline geçeceklerini duyuran OpenAI, bu yeni yapıda ana kontrolün hâlâ kâr amacı gütmeyen ana kuruluşta kalacağını belirtti. Ancak Elon Musk, bu açıklamaya rağmen şirketi dava etmekten geri adım atmıyor.

Samsung One UI 7, pil tüketimini artırabilir! Peki neden?

Samsung’un Galaxy S23, S24 Ultra ve Z Fold 6 modellerine sunduğu One UI 7 güncellemesi, bazı kullanıcıların pil tüketimini artırdı. Günlük kullanımda cihazlarını birkaç kez şarj etmek zorunda kaldıklarını belirten kullanıcılar, güncelleme sonrasında …