Şehir hastaneleri bütçeyi sarsıyor; devlet kasasından 132 milyar lira çıktı

Türkiye’deki Şehir Hastanelerine Toplamda 132 Milyar Lira Ödeme Yapıldı

Son yedi yıl içinde Türkiye’deki 18 şehir hastanesine yapılan ödemeler toplamda 132 milyar 367 milyon liraya ulaştı. Bu ödemeler, Sağlık Bakanlığı’nın “Özel Ödenek” adı altında sağlanan kaynaktan gerçekleştirildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kamu Özel Ortaklığı modeliyle ilk şehir hastanesi 2016 yılında Yozgat’ta hizmete açıldı. Erdoğan, bu projeleri “14 yıllık rüyam” olarak nitelendirirken, muhalefet, şehir hastanelerini sağlık alanının ticarileştirilmesi olarak eleştirdi.

BirGün’ün aktardığına göre, 2025 yılı için Sağlık Bakanlığı’nın yatırım bütçesinde yer alan “Özel Ödenek” kapsamında, şehir hastanelerinin kullanım bedeli ve zorunlu hizmet geri ödemeleri için 67 milyar 181 milyon 365 bin TL ödeme yapılması öngörülüyor. (BirGün)


Anadolu İnsanının Osmanlı İmparatorluğu Zamanında Tanıştığı Bale Nedir?

Anadolu insanı Osmanlı İmparatorluğu zamanında bale ile nasıl tanıştı?


Related Posts

Dünya genelinde pek çok ülke, sıcak hava dalgalarına karşı teyakkuza geçti

Dünya genelinde ülkeler, bu yıl mevsim ortalamalarının üzerinde seyreden sıcaklıkların olumsuz etkileriyle mücadele ediyor. Mevsim normallerinin üzerine çıkan ortalama sıcaklıklar, bu yıl pek çok ülkede yeni rekorlar kırdı.

Gözlerinizi güneşten koruyun! Gözlük alırken nelere dikkat edilmeli?

Yaz aylarında güneş ışınları sadece cildi değil gözleri de etkiliyor. Güneş ışınlarının göz hastalıklarına zemin hazırlayabileceğine dikkat çeken Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), yaz aylarında güneş gözlüğü kullanımının göz sağlığı açısından önemli bir korunma önlemi olduğunun altını çizdi.

Uykusuzluk mu, uyku eksikliği mi?

Uykusuzluk ve uyku eksikliği aynı şey değildir. Yatakta dönüp durmak da, hiç yatmamak da bedeni aynı ölçüde tüketir. 50 yaş üstünde uykunun süresi kadar kalitesi de düşüyor. Uyandığınızda yorgunsanız, uyuyor olmanız yetmez. Hâlâ uykusuzsunuzdur.

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Aşırı sıcaklar kalbi zorluyor: Uzmandan hayati uyarılar

Havaların ısınması ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte kalp hastaları için ciddi risklerin arttığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, “Aşırı sıcaklar kalbin yükünü artırıyor, kalp yetmezliği ve tansiyon sorunlarını tetikleyebiliyor. Kalp hastalarının sıvı tüketimine ve güneşten korunmaya özen göstermesi gerekiyor” dedi.

Menopoz sonrası her 10 kadından 1’i risk altında!

Menopoz sonrası dönemde ortaya çıkan vajinal kanamaların çoğu zaman masum olduğu düşünülse de, her 10-15 vakadan birinde rahim kanserine işaret edebiliyor. Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, erken tanının önemine dikkat çekiyor