Sağlık emekçilerini hedef gösteren AKP’li vekile tepki: Potansiyel saldırganlar cesaretlendirilmektedir

AKP Kırklareli Milletvekili Gökhan Sarıçam’ın sağlık çalışanlarına yönelik “Gidin, sağlık personelinin gırtlağını sıkın, yapışın” sözleri sağlık emekçilerinin ve muhalefetin tepkilerine neden oldu. Ankara Tabip Odası’nda (ATO) toplanan 10 sağlık emek meslek örgütü “Sağlıkta şiddet son bulsun” çağrısında bulundu. ATO Başkanı Dr. Mine Coşkun, konuya ilişkin sendikaların suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Meslek örgütleri adına ATO Genel Sekreti Dr. Kemal Oskay burada bir açıklama yaptı.

‘ HALKIMIZ ÖFKESİNİ BİZE YÖNELTİYOR’

Sağlıkta sistemindeki en önemli sorunların başında sağlıkta şiddetin geldiğini belirten Oskay, “Sağlık kurumlarında neredeyse her hafta can pazarı yaşanıyor. Yetkililer sağlık emekçilerinin hedef haline getiriyor” dedi. Yılda 11.4 kez hekime müracaat etmenin şiddete zemin hazırladığını söyleyen Oskay, “Sağlıkta şiddet vahşete dönüştü. 973 milyonu aşan hekime başvuru bizleri hastalarımıza karşı karşıya getiriyor. 5 dakika muayene sürelerinden ötürü halkımız öfkesini de bize yöneltiyor” ifadelerini kullandı.

‘POTANSİYEL SALDIRGANLAR CESARETLENDİRİYOR’

Ülkede, hekimlerin yüzde 84’ünün az bir kez sözlü ya da fiziksel şiddete maruz kaldığına dikkat çeken Oskay, “Bunlar yetmezmiş gibi siyasiler tarafından potansiyel saldırganlar cesaretlendirilmektedir. Sağlıkta şiddet öngörülebilir sorundur, bütünlükçü politikalarla aşılabilir. Sağlık Bakanlığı gereğini yapmalıdır. Sağlık çalışanlarının mesleki itibarini savunmalıdır ve sağlık emekçilerinin sözlerine kulak vermelidir. Sağlıkta şiddet yasası yürürlüğe konulmalı. Sağlık hizmetleri siyasi popülizmin nesnesi olmaktan çıkarılmalıdır” değerlendirmelerinde bulundu.

‘CHP’DEN SUÇ DUYURUSU’

CHP Sağlık Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz ve sağlıkçı milletvekilleri de konuya ilişkin Meclis’te düzenledikleri basın toplantısında Sarıçam’ın sağlık çalışanlarına yönelik konuşmasına tepki göstererek, Sarıçam hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Related Posts

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

“Andropoz bir hastalık değil, yaşama uyum sürecidir”

“Andropoz bir hastalık değil, yaşama uyum sürecidir”

Yaşam kalitesini düşürüyor! Sabah dümdüz, akşam şiş bir karna karşı 7 çözüm

Çoğu kişi sabah dümdüz bir karınla uyanmasına rağmen gün sonunda karın şişliği yaşadığını ifade eder. Şişkinliğe genellikle; ağrı, rahatsızlık, mide bulantısı, hazımsızlık, kabızlık veya ishal, halsizlik ve solunum güçlüğünün eşlik ettiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, şişliğe karşı 7 çözüm önerisinde bulundu.

Dünya genelinde pek çok ülke, sıcak hava dalgalarına karşı teyakkuza geçti

Dünya genelinde ülkeler, bu yıl mevsim ortalamalarının üzerinde seyreden sıcaklıkların olumsuz etkileriyle mücadele ediyor. Mevsim normallerinin üzerine çıkan ortalama sıcaklıklar, bu yıl pek çok ülkede yeni rekorlar kırdı.

Gözlerinizi güneşten koruyun! Gözlük alırken nelere dikkat edilmeli?

Yaz aylarında güneş ışınları sadece cildi değil gözleri de etkiliyor. Güneş ışınlarının göz hastalıklarına zemin hazırlayabileceğine dikkat çeken Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), yaz aylarında güneş gözlüğü kullanımının göz sağlığı açısından önemli bir korunma önlemi olduğunun altını çizdi.

Uykusuzluk mu, uyku eksikliği mi?

Uykusuzluk ve uyku eksikliği aynı şey değildir. Yatakta dönüp durmak da, hiç yatmamak da bedeni aynı ölçüde tüketir. 50 yaş üstünde uykunun süresi kadar kalitesi de düşüyor. Uyandığınızda yorgunsanız, uyuyor olmanız yetmez. Hâlâ uykusuzsunuzdur.