Rusya’dan Moldova’ya doğal gaz ambargosu

Gazprom, Moldova’nın Borçlu Olduğu Gaz İçin Sınırlama Getiriyor

Gazprom’un yazılı açıklamasına göre, Moldova’nın ithal ettiği Rus gazı için borcunu ödemediği belirtiliyor. Moldovagaz şirketinin Gazprom ile sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmediği vurgulanıyor. Açıklamada, “Bu sebeple, sözleşme hükümlerine göre, 1 Ocak 2025’ten itibaren Gazprom, Moldova’ya günlük 0 metreküp doğal gaz sevkiyatını sınırlayacak” deniyor.

Gazprom, Moldova’ya yılda yaklaşık 2 milyar metreküp doğal gaz sevk ediyordu ancak borç nedeniyle sınırlama getiriliyor. Bu karar, Ukrayna savaşı sonrasında Rusya ile Avrupa arasındaki doğal gaz ticaretinin durmasının ardından alınıyor.

Related Posts

Trump duyurdu: İsrail 60 günlük ateşkes önerisini kabul etti

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in 60 günlük geçici ateşkes önerisini kabul ettiğini ve Katar ile Mısır’ın Hamas’a nihai teklifi ileteceğini açıkladı. Trump, “Savaşı sona erdirmek için tüm taraflarla çalışacağız” dedi.

Progress MS-29 uzay aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrıldı

Roscosmos, Progress MS-29 kargo aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (UUİ) ayrıldığını bildirdi.

Şehrin ve sektörün kaderini belirleyecek! Türkiye’nin en önemli santrallerinden biri kapanmayla karşı karşıya

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Soma Termik Santrali’nin, on yıldır işletmesini üstlenen Konya Şeker’in biriken borçları ve yerine getirilmeyen yükümlülükleri nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Bisikletten düşen 10 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bisikletten düşen Yusuf Mahir Bulut (10), kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Yusuf’un, cenazesi otopsi işlemleri için Gebze Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı.

İliç maden faciasında sanıklar beraat talep etti

9 kişinin hayatını kaybettiği İliç maden faciasının 2. duruşması bugün görüldü. Tutuklu 9 sanık tahliyesini talep etti

Düğün konvoyuyla yolu kapattılar! Tepki gösterenlere böyle saldırdılar

Esenyurt’ta düğün konvoyunun yolu kapatması nedeniyle çıkan tartışmada, bir ticari aracın camları kırıldı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.