Rusya, Ukrayna Elektrik Şebekesine Büyük Bir Saldırı Başlattı

Ukrayna, ülkenin elektrik şebekesini hedef alan son saldırıda, enerji tesislerinin bir gecede Rusya’nın “büyük” saldırısına maruz kaldığını söyledi. Ukrayna Enerji Bakanlığı, Rusya’nın son üç ay içinde enerji altyapı tesislerine sekizinci kez saldırı düzenlediğini söyledi. Ukrayna hava kuvvetleri, hava savunma sistemlerinin gece boyunca Rusya’nın çeşitli bölgelere fırlattığı 16 füzeden 12’sini ve 13 insansız hava aracının tamamını düşürdüğünü söyledi. Yetkililer, Zaporizhzhia bölgesindeki iki enerji çalışanının yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını, Batıdaki Lviv kentinde ise enerji ekipmanlarının hasar gördüğünü ekledi. Saldırıda Ivano-Frankivsk bölgesinde de evlerin ve bir anaokulunun hasar gördüğünü bildirdi.

Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky geçtiğimiz günlerde Moskova’nın Mart ayının sonlarında enerji tesislerini yıkmaya başlamasından bu yana ülkesinin elektrik üretim kapasitesinin yarısını yok ettiğini söyledi.

Cumartesi gecesi gerçekleşen saldırı, bu hafta enerji altyapısını hedef alan ikinci saldırı oldu. Perşembe günü Ukraynalı yetkililer, büyük bir gece saldırısında 7 çalışanın yaralandığını ve bir elektrik santrali de dahil olmak üzere enerji altyapısının hasar gördüğünü söyledi.

Ukrayna’nın en büyük özel enerji şirketlerinden biri olan DTEK’in genel müdürü Maxim Timchenko, “Acil olarak göklerimizi kapatmamız gerekiyor, aksi takdirde Ukrayna bu kış ciddi bir krizle karşı karşıya kalacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx