Rusya duyurdu: ABD ile Ukrayna müzakereleri sürüyor

Peskov: “Petrol Fiyatları Rusya’nın Ulusal Çıkarlarından Önemli Değil”

Rusya’nın başkenti Moskova’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Peskov, ülkenin ana ihracat kalemi olan petrolün düşen fiyatlarının Rusya’nın ulusal çıkarlarını etkileyemeyeceğini belirtti. Peskov, “Rusya’nın ulusal çıkarları petrol fiyatlarının üzerinde gelir” şeklinde konuştu.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışındaki üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun petrol fiyatları üzerindeki etkisini değerlendiren Peskov, “Aşırı yüksek veya düşük fiyatlar küresel ekonomi için olumsuz sonuçlar doğurabilir” şeklinde konuştu.

Peskov ayrıca Ukrayna’da 8-10 Mayıs tarihleri arasında ilan edilen ateşkes hakkında da açıklamalarda bulundu. “Saldırı olmayacak ancak Kiev rejimi bizim tesislerimize saldırmaya devam ederse, misilleme yapacağız” ifadelerini kullanan Peskov, Ukrayna’nın Rusya’daki sivil alanlara insansız hava araçları ile saldırmaya devam ettiğini belirtti.

Son olarak, Brezilya’nın ABD’nin yerine Ukrayna ile arabuluculuk yapabileceği iddialarına da değinen Peskov, “Bu iddialar gündemde değil. ABD ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Barışçıl bir çözüm bulunması için tüm ülkelerin çabalarını destekliyoruz” açıklamalarına yer verdi.

Related Posts

Yunanistan’ın eski Maliye Bakanı Varoufakis: Merkez siyaset Almanya dahil hiç bir yerde artık işlemiyor

Varoufakis, daha solda ve eşitlikçi görüşe sahip siyasi hareketlerin ülke yönetimlerinde söz sahibi olması gerektiğini dile getiriyor

İbrahim Anlaşmaları genişliyor: Arap emirleri ile görüşmeden önce açıkladı

ABD Orta Doğu Temsilcisi Steve Witkoff, Washington İsrail Büyükelçiliğinde düzenlenen İsrail’in 77’inci Bağımsızlık Günü resepsiyonunda konuştu. ABD Başkanı Donald Trump’ın Arap ülkelerine yapacağı ziyaretler öncesinde yeni anlaşmaların sinyalini …

Geri sayım başladı, milyonlar merakla bekliyor: Böylesi 1100 yıldır yaşanmıyor | Gizli anlamlar ve ‘yedi tepeli şehir’ detayı

Nisan ayında hayatını kaybeden Papa Francis’in yerine geçecek kişi için seçim süreci yani konklav 7 Mayıs’ta başlayacak. Asırlardır devam eden geleneklerle dolu bu sürecin sonunda oyların üçte ikisini alan aday papa olacak. Ancak iş papanın seçilmesiyle bitmiyor. Yeni papanın kendisine bir isim belirlemesi de başlı başına bir olay. Peki yeni papanın adı ne olacak? 10’uncu yüzyıldan bu yana gerçekleşmeyen bir ilke şahit olabilir miyiz?

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara Fransa’yı ziyaret edecek

Fransız basını, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’nın Paris’i ziyaret edeceğini duyurdu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Suriye yönetimine ülkenin yeniden inşasında destek vereceği kaydedildi.

Beyoğlu’nda trafik dehşeti: Tekmeyle yumrukla saldırdı

Beyoğlu’nda bir sürücü tartıştığı sürücünün otomobiline tekme ve yumruk atarak küfür etti. Saldırı anı cep telefonu görüntüsüne yansıdı.

Konu; gümrük vergileri: Trump, ‘ticaret partneri ülkelerle’ bu hafta anlaşabilir

Konu; gümrük vergileri: Trump, ‘ticaret partneri ülkelerle’ bu hafta anlaşabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir