Qualcomm, Android kullanıcılarına büyük bir müjde vermeye hazırlanıyor

Dünyanın en güçlü mobil donanım üreticilerinden Qualcomm, Android telefonlardaki güncelleme sorununa radikal bir çözüm üretecek önemli bir duyuruya hazırlanıyor. Yapılacak olan duyuruyla, Android’de -özellikle düşük ve orta segment telefonlarda- yaşanan güncelleme sorunları tamamen giderilecek.

Qualcomm, Android ekosisteminde devrim yapacak

Qualcomm tarafından bu yılın sonuna dek yapılması beklenen duyuruyla, eski yonga setine sahip giriş ve orta segmentteki telefonlarda yaşanan güncelleme sorununu çözmeye çalışacak. Bildiğiniz üzere piyasadaki birçok Android cihaz, yonga setleri nedeniyle oldukça seyrek ve sınırlı işletim sistemi güncellemesi alıyor.

Qualcomm’un yapacağı duyurunun, Android telefonların daha hızlı güncelleme almasını kolaylaştırması ve tüm ekosistemin bundan faydalanması anlanmına geliyor.

Qualcomm’un Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Chris Patrick, Android Authority’ye verdiği röportajda, Android güncellemelerinin şirket için önemli bir konu olduğunu ve bu konuda OEM’lerle (Orijinal Ekipman Üreticileri) yakın bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Qualcomm’un bu yıl içinde yapacağı duyurunun detayları henüz bilinmiyor. Ancak, şirketin Android güncelleme sürecini kolaylaştıracak yeni bir teknoloji veya çözüm üzerinde çalıştığına kesin gözüyle bakılıyor. Bu sayede giriş ve orta segment telefonlar satın alan kullanıcılar, çok daha uzun süreyle güncel kalabilen, daha güvenli ve ekonomik çözümlere kavuşabilecekler.

Sizler Qualcomm’un yapacağı duyuruyla ilgili neler düşünüyorsunuz? Sizce yeni dönemde Android telefonlardaki güncellik problemine bir çözüm üretilebilir mi? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşmayı ihmal etmeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx