Rusya Savunma Bakanlığı, bu sabah Ukrayna’nın Kırım’daki Sivastopol kentinde bulunan Rus savaş ve sivil gemilerine yönelik saldırısı sonrası askıya aldığı Karadeniz tahıl mutabakatının yine başlatıldığını duyurdu.
“UKRAYNA’DAN KARADENİZ’DE GARANTİ İSTEDİK”
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, mutabakata dönmek için yazılı garantiler aldıklarını belirtti.
Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin de mutabakat sağlanmasının akabinde açıklama yaptı.
RUSYA MUAHEDEYİ ASKIYA ALDIĞINI DUYURMUŞTU
Rusya Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Kırım’daki gemilere yapılan akınların akabinde Tahıl Koridoru muahedesine iştirakini askıya aldığını duyurmuştu.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise Karadeniz Tahıl Teşebbüsü Mutabakatı konusunda açıklamalarda bulunmuş ve muahedenin gereği olarak Rus tahılını ve gübresini kapsayan yaptırımların tam olarak kalkmadığını belirtmişti.