Prof. Dr. Şener: Üst solunum yolu enfeksiyonları arttı

Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarında Artış: Prof. Dr. Alper Şener Uyarıyor

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Prof. Dr. Alper Şener, üst solunum yolu enfeksiyonlarında son 2 ay içinde ciddi bir artış yaşandığına dikkat çekti. Prof. Dr. Alper Şener, “Hem İnfluenza A ve B hem de insan metapnömovirüsü dediğimiz, akciğer iltihabına neden olan viral enfeksiyonlarla karşı karşıyayız” dedi.

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, üst solunum yolu enfeksiyonlarında artıştaki dikkat çekici artışı açıkladı. Kış sezonunun ortasına gelindiğini belirten Prof. Dr. Alper Şener, kas ve eklem ağrısı, burun ve geniz akıntısı, burun tıkanıklığının sık görüldüğünü belirtti. Enfeksiyon olgularının arttığını belirten Prof. Dr. Alper Şener, özellikle yaşlılarda influenzaya ve diğer viral enfeksiyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

“İlk 72 Saatte Antiviral Tedavi Hayati Önem Taşıyor”

Enfeksiyonların tedavisinde ilk 72 saatte antiviral tedavinin başlamasının önemine değinen Prof. Dr. Şener, influenza ve diğer viral enfeksiyonları ayırt etmenin önemine işaret etti. Ayrıca, geçmeyen öksürüklerin önemine de dikkat çeken Prof. Dr. Şener, virüs ve bakteriler arasında kalan enfeksiyonların ciddiye alınması gerektiğini belirtti.

“Maske Takın” Önerisi

Vatandaşlara önerilerde bulunan Prof. Dr. Alper Şener, kapalı alanlarda ve kalabalık ortamlarda maske takmanın önemini vurguladı. Özellikle toplu taşıma araçlarında ve kalabalık yerlerde maske takmanın virüsten korunmada önemli bir adım olduğunu belirtti.


Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı


Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – 2025’in ilk seçim anketinden çarpıcı sonuçlar: İki parti arasında 1,2 puan fark var, Meclis’e 4 parti girebiliyor

TIKLAYIN – DEM Partili Akdeniz Belediye Eş Başkanları ve 5 belediye meclis üyesi gözaltına alındı

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Popülist bir sivil darbeye ne kadar hazırız?

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Neler oluyor neler; bir MOSSAD müdürü ve bir İranlı generalden gelen çarpıcı bilgiler

Acun Ilıcalı’nın “Hocamız bayılıyor” dediği ismin de bileti kesildi; Fenerbahçe’de yaprak dökümü

Spor yazarları, Kasımpaşa-Fenerbahçe maçını yorumladı: Gençlere “saygı” duymak, maçı zorlamamak, elbette kendi “şıklığını” taşıyor

Los Angeles yangını büyümeye devam ediyor: “Yıkımın etkisi atom bombası gibi”

Related Posts

Cildiniz portakal kabuğu görünümündeyse dikkat! Selülit değil, lipödem olabilir

Toplumda genellikle selülit ve fazla kilo problemi ile karıştırılan lipödem, sadece estetik anlamda bir sorun oluşturmakla kalmıyor aynı zamanda sağlık açısından da tehlike işareti anlamına geliyor. Op. Dr. Jale Özdemir, lipödem hastalığının nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.

D vitamini deponuz boş kalmasın

D vitamini, kas ve kemiklerin dostu olarak bilinse de kalp-damar sisteminden belleğe bağışıklık sisteminden 
kanser riskini azaltmaya kadar vücuda çok yönlü fayda sağladığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman “D vitamini eksikliği ülkemizde yaygın bir sorun. Dolayısıyla ciddiye alınmalıdır” uyarısında bulundu.

‘Çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek o kadar başarılı oluruz’

Üniversitesinin düzenlediği Pediatri Kongresi’nde konuşan Başkent Üniversitesi kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, Atatürk’ün çocukları gelecek olarak gördüğünü anımsattı ve “Çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek o kadar başarılı oluruz” dedi.

Hastalıktan korunuyor, sağlıkla büyüyorlar! Bebeğin bağışıklığını güçlendiren 4 öneri

Bebeğin anne rahmine düştüğü ilk andan itibaren sağlıkla dünyaya gelebilmesi ve anne- bebek sağlığının korunması için bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Uz. Dr. Aycan Yıldız, bebeklerde bağışıklığı artırmaya yönelik öneriler paylaştı.

Deprem sonrası psikolojik dayanıklılık hayati önem taşıyor

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen depremin ardından, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, afetlere karşı psikolojik hazırlığın önemine dikkat çekti. Özellikle çocuklar ve kaygı düzeyi yüksek bireyler için doğru bilgilendirmenin ve destek yöntemlerinin kritik olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir