“Nefret ve ayrımcılık” ile”görevi kötüye kullanmak”tan soruşturma açılan Tanju Özcan’dan CHP’ye: Sahip çıkmalarını bekliyorum

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Belediye Başkanı Tanju Özcan Hakkında Soruşturma Başlattı

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Belediye Başkanı Özcan hakkında katıldığı bir programda yaptığı Suriyelilere yönelik açıklamalar nedeniyle soruşturma başlattı. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, detayları şu şekilde açıklandı:

“Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Suriyeliler hakkındaki ifadeleri üzerine, ‘Nefret ve ayrımcılık’ suçunu düzenleyen TCK’nın 122. maddesi kapsamında soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca, Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında 4483 sayılı Yasa kapsamında ‘Görevi kötüye kullanmak’ suçundan İçişleri Bakanlığından soruşturma izni talep edilecektir.”

Belediye Başkanı Tanju Özcan ise yaptığı açıklamada, “Bana bugün bu soruşturmayı açanlar tarih sayfalarında hain olarak ilan edilecekler. Söylediğim hiçbir şeyden pişman değilim. Partimin sahip çıkmasını bekliyorum, partinin üvey evladı değilim” şeklinde konuştu.

Tanju Özcan, Suriyelilerin dükkan ruhsatlarını iptal ettiğini, tabelalarını bir gecede kaldırdığını ve sularına 10 kat zam yaptığını belirterek, bu uygulamaların hukuksuz olduğunu ifade etti.


Hayatınızın Aşkını Bakteriler Seçiyor Olabilir Mi?

Hayatınızın aşkını bakteriler seçiyor olabilir mi; bilim insanı Ali Rıza Akın anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa


Günün Öne Çıkan Haberleri

TIKLAYIN | Murat Yetkin: Suriye’deki üç dış güç; Türkiye, İsrail ve ABD, HTŞ’ye şartlı kredi açtı

TIKLAYIN | Mehmet M. Yılmaz yazdı: İbrahim Kalın, 65 bin dolarlık saati imha eder mi?

TIKLAYIN | Wanda Nara’dan sürpriz ayrılık kararı ve Icardi hamlesi

TIKLAYIN | Kanada medyası: Başbakan Justin Trudeau bugün istifa edecek

TIKLAYIN | 82. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

TIKLAYIN | Spor yazarları, Fenerbahçe-Hatayspor maçını yorumladı: “Galatasaray’ı ‘yenilmez’ yapan bir organizasyonla, başka türlü savaşamazlar”

Related Posts

Dünyaca ünlü markanın ürünleri raflardan kaldırılıyor! Türk markasıyla doldurulacak

Coca-Cola, Avrupa’daki büyük market zincirleriyle yaşadığı ticari anlaşmazlık nedeniyle zor günler geçiriyor. Almanya ve İsviçre’de bazı ürünler raflardan kaldırılırken, raflarda boşalan yerleri Türk markaları dolduracağı aktarıldı.

THY 31 Temmuz’a kadar o uçuşları iptal etti

Türk Hava Yolları, İran ve Suriye’ye olan tüm uçuşlarını 31 Temmuz’a kadar iptal etti. Kararın gerekçesi açıklanmazken, yolculara ücretsiz değişim veya iade hakkı tanındı.

Suriye’de çatışma: Aşiretler arasında kurşun yağdı… ‘Ölü ve yaralı sayısı artabilir’

Suriye’nin Suveyda ilinde Dürzi ve Bedevi aşiretleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada, 37 kişinin öldüğü ve yaklaşık 100 kişinin yaralandığı bidirildi. Suriye ordusu, çatışmalara müdahale etmek için asker göndereceğini duyurdu.

ODTÜ mezuniyetine ’19 Mart’ ve ‘diploma’ pankartları damga vurdu

ODTÜ mezuniyet törenine, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun iptal edilen diploması ve ’19 Mart’ sürecine ilişkin pankartlar damga vurdu.

Samsun’da yangın çıkan daire küle döndü

Samsun’da bir binanın en üst katındaki dairede çıkan yangın söndürüldü.

AKP’den ‘kalp’li paylaşım: Erdoğan’ın konuşması sonrası Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı

Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı. O anları AKP’nin resmi X hesabı ‘kalp’ emojisi ile paylaştı.