Koç Holding’den 504 milyon dolarlık Kalamış Yat Limanı anlaşması: İmza tarihi belli oldu

Koç Holding, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı İhalesini Kazandı

Koç Holding, 504 milyon dolarlık teklifle kazandığı Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ihalesi için 5 Şubat’ta imza atacak.

Koç Holding, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı için yapılan 504 milyon dolarlık teklif sonucunda kazandığı ihalede, 5 Şubat 2025 tarihinde imzaları atacağını duyurdu. Projede toplam 150 milyon dolarlık yatırım öngörülürken, işletme hakkı 40 yıl boyunca Koç Holding’e ait olacak. Şirket, imzalar atıldıktan sonra 10 yıl içinde yat limanını uluslararası standartlara uygun hale getirmeyi hedefliyor ve 4 çıpalı yat limanı standardını sağlamayı planlıyor.

Koç Holding: Detaylar ve Açıklamalar

  • Koç Holding, 23 Aralık 2024 tarihinde yapılan KAP açıklamasında, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ihalesine en yüksek ikinci teklifi vererek davet edildiğini duyurdu.

  • İhale şartnamesine uygun olarak, Koç Holding’e ait Kalamış ve Fenerbahçe Marina İşletmeciliği A.Ş. tarafından 504 milyon dolarlık sözleşme imzalanacak.

  • Yapılan değerlendirmeler neticesinde, sözleşme bedelinin %35’ine karşılık gelen miktar imza tarihinde ödenecek. Kalan miktar ise 60 ay içinde 5 eşit taksitte ödenecek.

  • Koç Holding, söz konusu yatırıma Tek-Art sermayesinde sahip olduğu paylarla dahil olacak ve sermaye artışıyla şirketin pay oranı %75,3’e ulaşacak.

İhale şartnamesine göre, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi için Kalamış A.Ş. tarafından 10 yıl içinde 150 milyon dolarlık yatırım yapılacak ve 4 çıpalı yat limanı olacak.

Önümüzdeki dönemde yapılacak ödemelerin finansman şekli ise piyasa koşullarına göre değerlendirilecek. Yaşanan gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacak ve süreç açıklanmaya devam edecek.

2013 yılında düzenlenen ilk ihale sonucu Koç Holding’e verilen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın işletme hakkı, 2025’te imzalanacak yeni sözleşme ile yeniden başlayacak olan süreç ile güncellenecek.

Related Posts

İstanbul’da ekmeğe zam geldi: Yeni fiyatlar açıklandı

İstanbul Ticaret Odası, kent genelinde uygulanacak yeni azami ekmek fiyat tarifesini onayladı. Yeni düzenlemeyle birlikte 200 gram ekmeğin azami fiyatı yüzde 20 artışla 15 TL’ye çıktı.

Bir İlke İmza Attı: Müşterinin evine otonom teslimatı ilk gerçekleştiren otomobil üreticisi

Tesla, Austin yakınlarındaki fabrikasından bir müşterinin evine ilk sürücüsüz Tesla Model Y SUV teslimatını gerçekleştirdi . Elon Musk, sosyal medyada dünyanın ilk otonom araba teslimatı hakkında şunları duyurdu: ” Dünyanın ilk otonom araba teslimatı …

Devlet desteğiyle işini geliştirdi! Depremzede kadın ihracat ve istihdam hedefini büyüttü

Devlet desteğiyle işini geliştiren Adıyamanlı depremzede kadın girişimci, Erzurum’da ürettiği tekstil ürünlerini Asya, Ortadoğu ve Kafkasya’ya ihraç ediyor.

TOBB, Suriye’de: Başkan Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü

TOBB, Suriye’de: Başkan Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü

Asgari ücrete zam için rakam verdi! “Meclis’e sunduk” dedi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel asgari ücretin 30 bin TL olması için kanun teklifi sunduklarını açıkladı.

Bu yaz düğün organizasyon malzemeleri satışında büyük düşüş var: Yüzde 80 azaldı

Eskişehir’de düğün organizasyon malzemeleri satan Zafer Oyar, geçen seneye göre hediyelik ve tek kullanımlık malzeme satışlarında önemli ölçüde düşüş olduğunu belirtti.