Kefir, yeşil çay, soda, ayran sanılsa da sudan sonra en sağlıklı içecek belli oldu: İçi mikro elementlerle dolu

Sağlıklı ve Lezzetli: Kurutulmuş Meyve Kompostosunun Faydaları

Komposto birçok içeceği yerinden etti. Sudan sonra en sağlıklı içecek o oldu.

Kompostolar genellikle yüksek şeker içerikleri nedeniyle sağlıksız olarak kabul edilse de, şeker eklenmeden sadece meyve ve çileklerden hazırlanması durumunda besin değerlerini katlıyor. Özellikle kurutulmuş meyveler bu etkiyi 2 katına çıkarıyor.

Kurutulmuş meyve kompostosu, vücudun tüm sistemlerinin sağlıklı çalışması için gerekli birçok faydalı mikro elementi içerir.

Bu doğal içecek, A, C ve B6 vitaminleri açısından zengin bir kaynak olarak öne çıkar. Her ne kadar A ve C vitaminleri ısı etkisiyle kısmen azalsa da, bağışıklık sistemini destekleme ve görme sağlığını koruma açısından yeterli düzeyde kalır.

B vitaminleri ise, serotonin adı verilen mutluluk hormonunun üretimini teşvik ederek stresi ve kaygıyı azaltmada etkili olur. Aynı zamanda sakinleştirici özellikler taşıyan kurutulmuş meyve kompostosu, hem zihinsel hem de fiziksel sağlığa destek veren şifalı bir içecek olarak dikkat çeker.

Related Posts

Yaşam kalitesini düşürüyor! Sabah dümdüz, akşam şiş bir karna karşı 7 çözüm

Çoğu kişi sabah dümdüz bir karınla uyanmasına rağmen gün sonunda karın şişliği yaşadığını ifade eder. Şişkinliğe genellikle; ağrı, rahatsızlık, mide bulantısı, hazımsızlık, kabızlık veya ishal, halsizlik ve solunum güçlüğünün eşlik ettiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, şişliğe karşı 7 çözüm önerisinde bulundu.

Dünya genelinde pek çok ülke, sıcak hava dalgalarına karşı teyakkuza geçti

Dünya genelinde ülkeler, bu yıl mevsim ortalamalarının üzerinde seyreden sıcaklıkların olumsuz etkileriyle mücadele ediyor. Mevsim normallerinin üzerine çıkan ortalama sıcaklıklar, bu yıl pek çok ülkede yeni rekorlar kırdı.

Gözlerinizi güneşten koruyun! Gözlük alırken nelere dikkat edilmeli?

Yaz aylarında güneş ışınları sadece cildi değil gözleri de etkiliyor. Güneş ışınlarının göz hastalıklarına zemin hazırlayabileceğine dikkat çeken Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), yaz aylarında güneş gözlüğü kullanımının göz sağlığı açısından önemli bir korunma önlemi olduğunun altını çizdi.

Uykusuzluk mu, uyku eksikliği mi?

Uykusuzluk ve uyku eksikliği aynı şey değildir. Yatakta dönüp durmak da, hiç yatmamak da bedeni aynı ölçüde tüketir. 50 yaş üstünde uykunun süresi kadar kalitesi de düşüyor. Uyandığınızda yorgunsanız, uyuyor olmanız yetmez. Hâlâ uykusuzsunuzdur.

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Aşırı sıcaklar kalbi zorluyor: Uzmandan hayati uyarılar

Havaların ısınması ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte kalp hastaları için ciddi risklerin arttığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, “Aşırı sıcaklar kalbin yükünü artırıyor, kalp yetmezliği ve tansiyon sorunlarını tetikleyebiliyor. Kalp hastalarının sıvı tüketimine ve güneşten korunmaya özen göstermesi gerekiyor” dedi.