İzmir’de 56 milyonluk film gibi soygun! Parayı sakladıkları yer şaşırttı

Karşıyaka’da Yılbaşı Gecesi 56 Milyon Liralık Soygun

Olay, Karşıyaka ilçesinde yılbaşı gecesi meydana geldi. Bir bankaya ait nakil aracıyla şubelerden toplanan paraların içinde bulunduğu araç, kayboldu.

Araçtaki görevlilere ulaşılamayınca yetkililer durumu polis ekiplerine bildirdi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

GPS cihazının olmadığı belirlenen nakil aracının bulunması için çalışmalar yürüten polis, güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Ayrıca banka yetkililerinin ifadelerine başvuran polis, şüphelilerin kimliklerini tespit etti.

Yakalanmaları Yurt Dışına Kaçtıklarında Gerçekleşti

Ekipler, nakil aracını terk edilmiş halde Kemalpaşa ilçesinde buldu. Çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştıran ekipler, şüphelilerin paraları başka bir araca yükleyip, ardından ilçedeki bir bağ evine gidip buradan ayrıldıklarını tespit etti.

Bağ evinde yapılan aramada, bahçeye gömülü 25 milyon lira ele geçirildi. Günler süren teknik ve fiziki takibin ardından, dövizlerle kaçmaya çalışan şüphelilere operasyon düzenlendi ve yakalandılar.

Şüpheliler yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı. Polis, olayla ilgili soruşturmayı derinleştirerek, nakil aracı şoförüyle birlikte çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı.

İşlemleri tamamlanan 4 kişiden aralarında şoförün de olduğu kişiler tutuklandı. Tutuklananlardan nakil aracı şoförünün yüklü miktarda borcu olduğu ve soygun olayına borcunu ödemek için karıştığı öğrenildi.

Related Posts

ODTÜ mezuniyetine ’19 Mart’ ve ‘diploma’ pankartları damga vurdu

ODTÜ mezuniyet törenine, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun iptal edilen diploması ve ’19 Mart’ sürecine ilişkin pankartlar damga vurdu.

Samsun’da yangın çıkan daire küle döndü

Samsun’da bir binanın en üst katındaki dairede çıkan yangın söndürüldü.

AKP’den ‘kalp’li paylaşım: Erdoğan’ın konuşması sonrası Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı

Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı. O anları AKP’nin resmi X hesabı ‘kalp’ emojisi ile paylaştı.

Son dakika… Terör örgütü PKK silah bıraktı: İlk açıklama geldi

Son dakika haberi… Terör örgütü PKK, 41 yıllık silahlı faaliyetlerine bugün yapılan törenle son verdi. Irak’ın Süleymaniye kırsalında gerçekleşen ilk silah bırakma töreni için DEM Parti heyeti de bölgeye gitti. Silah bırakma 11.50 itibarıyla tamamlandı. Örgütten bir son dakika açıklaması geldi.

O ilimizin 50 günlük suyu kaldı!

Temmuz ayıyla birlikte sıcaklıkların artması ve yağış miktarının düşmesiyle beraber barajlardaki su miktarı düşmeye başladı. Son olarak Hatay’da 3 ilçenin 50 günlük suyu kaldığı açıklandı.

Somali’deki askeri eğitim kampında intihar saldırısı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Jaalle Siyaad Askeri Eğitim Kampı’na bombalı intihar saldırısı gerçekleştirildiği açıklandı. Somali Savunma Bakanlığı, intihar saldırısına karşılık verdiklerini bildirdi.