İstanbul’da lüks semtlerde kiralar düştü: Tek bir nedeni var

Lüks Semtlerde Kira Fiyatları Düşüyor: Bebek, Etiler ve Arnavutköy’de Eski Binalar Terk Ediliyor

İstanbul’un gözde semtleri olarak bilinen Bebek, Etiler ve Arnavutköy gibi lüks bölgelerde kira fiyatlarında belirgin bir düşüş yaşanıyor. Son dönemde deprem endişesi nedeniyle eski binaların tercih edilmemesi bu düşüşün ana nedeni olarak gösteriliyor.

Özellikle Bebek ve Arnavutköy’de kira fiyatlarının önemli ölçüde gerilediği gözlemleniyor. Gayrimenkul uzmanlarına göre, Arnavutköy’de bulunan eski 2+1 dairelerin kira fiyatları 35-40 bin TL civarına kadar düştü. Boğaz kenarındaki eski binalara olan talebin azalması, bu bölgelerdeki kira fiyatlarının düşmesine yol açtı.

NTV’nin haberine göre, eski binalara olan talebin azalması ve kira fiyatlarının düşüşü, deprem korkusunun İstanbul’un lüks semtlerini de etkilediğinin bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Bebek ve Arnavutköy gibi bölgelerde, 40-50 yıllık eski binaların büyük bir kısmı dönüştürülemediği için terk ediliyor ve bu durum, eski yapıların ilgisini azaltıyor.

“ESKİ YAPILARIN YENİLENMESİ ZORLAŞIYOR”

Gayrimenkul uzmanı Mithat Ekeroğlu, “Boğaziçi İmar Kanunu’nun bir maddesi olduğu için buradaki eski yapıların yenilenmesi oldukça zor. Çünkü yıkıldığında iki kata düşüyor. Eski binalarda yaşamak istemeyenler başka bölgelere taşınıyor” açıklamasında bulundu.

Related Posts

İstanbul’da ekmeğe zam geldi: Yeni fiyatlar açıklandı

İstanbul Ticaret Odası, kent genelinde uygulanacak yeni azami ekmek fiyat tarifesini onayladı. Yeni düzenlemeyle birlikte 200 gram ekmeğin azami fiyatı yüzde 20 artışla 15 TL’ye çıktı.

Bir İlke İmza Attı: Müşterinin evine otonom teslimatı ilk gerçekleştiren otomobil üreticisi

Tesla, Austin yakınlarındaki fabrikasından bir müşterinin evine ilk sürücüsüz Tesla Model Y SUV teslimatını gerçekleştirdi . Elon Musk, sosyal medyada dünyanın ilk otonom araba teslimatı hakkında şunları duyurdu: ” Dünyanın ilk otonom araba teslimatı …

Devlet desteğiyle işini geliştirdi! Depremzede kadın ihracat ve istihdam hedefini büyüttü

Devlet desteğiyle işini geliştiren Adıyamanlı depremzede kadın girişimci, Erzurum’da ürettiği tekstil ürünlerini Asya, Ortadoğu ve Kafkasya’ya ihraç ediyor.

TOBB, Suriye’de: Başkan Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü

TOBB, Suriye’de: Başkan Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü

Asgari ücrete zam için rakam verdi! “Meclis’e sunduk” dedi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel asgari ücretin 30 bin TL olması için kanun teklifi sunduklarını açıkladı.

Bu yaz düğün organizasyon malzemeleri satışında büyük düşüş var: Yüzde 80 azaldı

Eskişehir’de düğün organizasyon malzemeleri satan Zafer Oyar, geçen seneye göre hediyelik ve tek kullanımlık malzeme satışlarında önemli ölçüde düşüş olduğunu belirtti.