İsrail, yeni saldırılar düzenledi: Ateşkesin ilanından beri 100 kişi öldü veya yaralandı

İsrail ordusu, Cuma günü yaptığı açıklamada, gece boyunca Bekaa Vadisi ve Suriye-Lübnan sınırındaki bölgelere hava saldırısı düzenledi. Ordu sözcüsü, Bölgedeki hedeflerin Hizbullah’a ait olduğunu söyledi.

Hedefler arasında, yeraltında silah geliştirme amacıyla kullanılan bir tesis ile Lübnan’a silah kaçakçılığıyla bağlantılı bir noktanın bulunduğu söylendi. İsrail, operasyonun bölgedeki Hizbullah faaliyetlerini kısıtlamak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

LÜBNAN’I SUÇLADI

Perşembe günü İsrail, Hizbullah tarafından fırlatılan ve sınırı gözetlemek için kullanılan bir İHA’yı vurduğunu açıkladı ve bu durumu, “İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes anlaşmasının ihlali” olarak tanımladı.

Kasım ayının sonlarında varılan ateşkes, 2023’te Gazze’de patlak veren savaşın ardından İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaları sona erdirmişti.

ABD, Pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail’in askerlerini geri çekmesi için 60 günlük bir süre tanıyan anlaşmanın yürürlükte kalacağını ve sürenin 18 Şubat’a kadar uzatıldığını doğruladı.

ATEŞKESTEN BERİ 100 KİŞİ ÖLDÜ VEYA YARALANDI

İsrail, ateşkesin uzatılmasına rağmen Lübnan topraklarına yönelik birçok saldırı düzenledi. Bu saldırılarda 100’den fazla kişi öldü veya yaralandı.

En son saldırı, güney Lübnan’daki Mecdel Selm kasabasına düzenlenen insansız hava aracı saldırısı oldu. En az beş kişinin yaralandığı bildirildi.

Related Posts

Galatasaray, Barış Alper Yılmaz’ın sözleşmesini uzattı

Galatasaray’da Barış Alper Yılmaz’ın sözleşmesi 2028 yılına kadar uzaltıldı.

Altay’ın eski başkanından Kazımcan Karataş açıklaması: “Kulübün içini boşaltan simsarlar vurgun yapacaktı!”

Altay’ın eski başkanı Ayhan Dündar, Kazımcan Karataş için bir açıklama yayımladı.

Beşiktaş’ta Shakhtar rövanşının hazırlıkları devam ediyor

Beşiktaş, Shakhtar Donetsk ile oynayacağı rövanş maçının hazırlıklarına, bu sabah yaptığı antrenmanla devam etti.

Gazze’de Açlık Faciası

Son 24 saatte 6 kişi açlıktan hayatını kaybetti, can kaybı 133’e ulaştı.

Bakan Uraloğlu Yangın Bölgesini Havadan İnceledi

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, yangın bölgesini helikopterle denetleyerek bilgi aldı.

Bursa’da Yangınla Mücadele İçin Hava Destek

Bursa’da yangın söndürme çalışmaları için 3 helikopter ve 3 uçak havadan destek sağlıyor.