İran’dan ABD’ye nükleer rest: Doğrudan müzakereye girmeyeceğiz

Trump İran’a Nükleer Müzakereler İçin Mühlet Verdi

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a nükleer müzakerelere dönmesi için iki ay mühlet verdiği tehdit içerikli mektubu, iki ülke arasındaki gerilime neden oldu.

Trump yönetimi, Yemen’deki Husi saldırılarını Tahran’ın sorumluluğuyla ilişkilendirirken, İsrail ile ortak hava tatbikatları düzenleyerek İran’a karşı bir saldırı ihtimalini gündeme getirdi.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ise nükleer anlaşmanın mevcut haliyle uygulanamaz olduğunu ve ülkenin ABD ile doğrudan müzakerelere girmeyeceğini vurguladı.

Eski Anlaşmanın Şartlarına Dönülemez

İran medyasındaki açıklamalarda Arakçi, Ortak Kapsamlı Eylem Planı olarak bilinen 2015 tarihli anlaşmanın mevcut şekli ve metniyle canlandırılamayacağını belirtti.

Arakçi, İran’ın nükleer anlaşmanın şartlarına geri dönemeyeceğini ancak anlaşmanın hâlâ müzakereler için bir temel teşkil edebileceğini ifade etti.

Şartlar Değişmedikçe Müzakerelere İzin Yok

Arakçi, Tahran’ın taktiğinin dolaylı müzakereler olduğunu belirterek, ABD ile müzakereleri reddetmesinin tarihten ve deneyimden kaynaklandığını söyledi.

Ayrıca Arakçi, mevcut şartlarda bazı şeylerin değişmediği sürece ABD ile müzakerelere başlamanın artık mümkün olmadığını belirtti.

Savaştan Korkmayız

Arakçi, Tahran’ın önceliklerinin “düşmanın uyguladığı yaptırımları etkisiz hale getirmek” olduğunu vurgulayarak, ülkenin her zaman savaştan kaçındığını ancak savaşa hazır olduğunu ve savaştan korkmadıklarını belirtti.

Related Posts

Suudi Arabistan’dan dudak uçuklatan taahhüt: “Tarihteki en büyük” savunma anlaşmasını imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suudi Arabistan’ı ziyareti esnasında iki ülke arasında 142 milyar dolarlık “tarihteki en büyük” savunma anlaşması imzalandı. ABD’ye yönelik 600 milyar dolarlık yatırım taahhüdü veren Suudi Arabistan’ın, yatırımlarını 1 Trilyon dolara çıkarmayı planladığı öne sürüldü.

Pakistan ordusu, Hindistan’ın saldırısında 40 sivilin öldüğünü açıkladı

Pakistan ordusu, Hindistan’ın saldırısında 40 sivilin öldüğünü açıkladı

MSB’nin helikopteri acil iniş yaptı

SON DAKİKA… MSB Deniz Kıvvetlerine ait helikopter denize acil iniş yaptı…

Vale teslim aldığı klasik araçla başka araca çarptı

Beşiktaş Kuruçeşme’de bir restoranda çalışan vale, teslim aldığı klasik araçla geri manevra yaptığı sırada direksiyon hakimiyetini kaybederek park halindeki başka bir araca çarptı. Klasik araçta maddi hasar meydana gelirken kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Milas kovboyları sokakları birbirine kattı yakalandı

Muğla’nın Milas ilçesinde motosiklet üzerinde çevreye ateş ederek ilçeye korku salan “Milas kovboylarını” polis onlarca saat kamera görüntüsünü izleyerek yakaladı.

Avrupa liderleri Rusya-Ukrayna arasında 30 günlük ateşkese hazır

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kiev’de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Polonya Başbakanı Donald Tusk ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile başkent Kiev’de bir araya geldi. LİDERLER EN AZ 30 GÜNLÜK …