Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki hafta çift ihaleye hazırlanıyor

Devlet Tahvilleri Yeniden İhraç Edilecek

Bakanlığın açıkladığı iç borç ihraç takvimine göre, Türkiye’nin iç borçlanma işlemleri devam ediyor. 13 Mayıs Salı günü yapılacak ilk ihalede, 4 yıl vadeli ve 3 ayda bir kupon ödemeli TLREF’e endeksli devlet tahvili ihraç edilecek.

6 Aylık Kupon Ödemeli Tahvil de İhraç Edilecek

Aynı gün ikinci ihalede ise, 4 yıl vadeli ve 6 ayda bir kupon ödemeli TÜFE’ye endeksli devlet tahvili ihraç edilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı, nisan ayında 183,5 milyar lira nakit açığı vermişti.

Geçen Hafta Yapılan İhalelerin Detayları

Geçen hafta düzenlenen ihalelerde ise şu detaylar paylaşıldı: 6 Mayıs Salı günü yapılan ihalede, 2 yıl vadeli ve 6 ayda bir kupon ödemeli sabit kuponlu tahvil piyasaya sunuldu.

Aynı gün yapılan bir diğer ihalede ise, 7 yıl vadeli ve 6 ayda bir kupon ödemeli değişken faizli tahvil satışa sunuldu. Türkiye’nin iç borçlanma araçlarına olan talebin devam ettiği görülüyor.

Related Posts

Türkiye’nin et kralı iflasın eşiğinde!

Türkiye’nin önde gelen et üreticilerinden Seret ve şirket ortağı Servet Bekar’a mahkeme tarafından 1 yıl iflas koruması verildi.

Kars’ta Araç Sayısı 53 Bin 103’e Ulaştı

Kars’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Haziran ayında 53.103’e yükseldi, uzmanlar uyarıyor.

Kurtalan’da Ekmeğe İndirim!

Siirt’in Kurtalan ilçesinde bir işletme, ekmek ve unlu mamullerde büyük indirimler başlattı.

Germencik’te Zincir Market Denetimleri Yapıldı

Aydın’ın Germencik ilçesinde, belediye ekipleri vatandaşların sağlığını ve ekonomik güvenliğini korumak amacıyla zincir marketlerde denetimler gerçekleştirdi. Fiyatlar, son kullanma tarihleri ve hijyen şartları incelendi.

Antalya’da Start-Up Zone-Demoday Heyecanı

Antalya OSB Teknopark, turizmde dijital ve yeşil dönüşümü desteklemek için Start-Up Zone-Demoday düzenliyor.

İstanbul’da ekmeğe zam geldi: Yeni fiyatlar açıklandı

İstanbul Ticaret Odası, kent genelinde uygulanacak yeni azami ekmek fiyat tarifesini onayladı. Yeni düzenlemeyle birlikte 200 gram ekmeğin azami fiyatı yüzde 20 artışla 15 TL’ye çıktı.