Hastalıktan korunuyor, sağlıkla büyüyorlar! Bebeğin bağışıklığını güçlendiren 4 öneri

Bebeğinizin Bağışıklığını Güçlendiren 4 Öneri

1- Bebeğinize Anne Sütü Verin

Özellikle ilk 6 ay olmak üzere bebeğin ilk 24 ay boyunca anne sütü alması bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıkların daha hafif atlatılmasına yardımcı olur. Anne sütü, bebeğin gelişimine ve büyümesine destek olan birçok besin maddesini içerir. Aynı zamanda antikorlar olarak bilinen koruyucu maddeler ile bebeğin sağlığını korur.

2- Ek Gıdaya Geçiş Sürecini Doğru Yönetin

Bebeğin ilk 6 ay sonrasında ek gıdaya başlanırken şeker içeren besinlerden kaçınılmalı ve beslenme dengeli olmalıdır. Bebeğin ideal kilosuna ulaşması, kilolu olması anlamına gelmez. Yeşil sebzeler, balık, kuru baklagiller gibi besinler tüketilmeli ve beslenme düzenine dikkat edilmelidir.

3- Bebeğin Uyku Düzenine Özen Gösterin

Bebeği sırt üstü pozisyonda uyutarak uygun yatakta uyumasını sağlayın. Bebeklerin uyku düzeni, büyüme ve bağışıklık sistemi için önemlidir. Doğru saatlerde uyuması, sağlıklı bir gelişim için gereklidir.

4- Aşı Takvimine Uyun

Bebeklerin bağışıklık sistemi zayıf olduğundan, aşı takvimine uyulması önemlidir. Özellikle rotavirüs ve menenjit gibi hastalıklara karşı aşılar düzenli olarak yapılmalıdır. Aşılar, bebeğin sağlığı için önemli bir koruyucudur.

Related Posts

Dünya genelinde pek çok ülke, sıcak hava dalgalarına karşı teyakkuza geçti

Dünya genelinde ülkeler, bu yıl mevsim ortalamalarının üzerinde seyreden sıcaklıkların olumsuz etkileriyle mücadele ediyor. Mevsim normallerinin üzerine çıkan ortalama sıcaklıklar, bu yıl pek çok ülkede yeni rekorlar kırdı.

Gözlerinizi güneşten koruyun! Gözlük alırken nelere dikkat edilmeli?

Yaz aylarında güneş ışınları sadece cildi değil gözleri de etkiliyor. Güneş ışınlarının göz hastalıklarına zemin hazırlayabileceğine dikkat çeken Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), yaz aylarında güneş gözlüğü kullanımının göz sağlığı açısından önemli bir korunma önlemi olduğunun altını çizdi.

Uykusuzluk mu, uyku eksikliği mi?

Uykusuzluk ve uyku eksikliği aynı şey değildir. Yatakta dönüp durmak da, hiç yatmamak da bedeni aynı ölçüde tüketir. 50 yaş üstünde uykunun süresi kadar kalitesi de düşüyor. Uyandığınızda yorgunsanız, uyuyor olmanız yetmez. Hâlâ uykusuzsunuzdur.

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Aşırı sıcaklar kalbi zorluyor: Uzmandan hayati uyarılar

Havaların ısınması ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte kalp hastaları için ciddi risklerin arttığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, “Aşırı sıcaklar kalbin yükünü artırıyor, kalp yetmezliği ve tansiyon sorunlarını tetikleyebiliyor. Kalp hastalarının sıvı tüketimine ve güneşten korunmaya özen göstermesi gerekiyor” dedi.

Menopoz sonrası her 10 kadından 1’i risk altında!

Menopoz sonrası dönemde ortaya çıkan vajinal kanamaların çoğu zaman masum olduğu düşünülse de, her 10-15 vakadan birinde rahim kanserine işaret edebiliyor. Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, erken tanının önemine dikkat çekiyor