Fransız Doktor yumurtalar hakkındaki kalıcı efsaneye son verdi: Etkisi yok!

Yumurta ve Kolesterol İlişkisi: Doğru Bilinen Yanlışlar

Yıllar boyunca kolesterol açısından kötü bir üne sahip olan yumurta, aslında sağlık açısından birçok fayda sunuyor. Beslenme uzmanı Dr. Jean-Michel Cohen, bu konuda önemli açıklamalarda bulunarak yumurtanın kolesterol ile olan ilişkisini ele alıyor.

Yumurta Kolesterolü Etkiler mi?

Dr. Cohen’a göre, bir yumurta yaklaşık 225 mg kolesterol içerir ancak bu kolesterol direkt olarak kan kolesterol seviyesini etkilemez. Vücuttaki kolesterolün büyük çoğunluğu karaciğer tarafından üretilirken, sadece küçük bir kısmı besinlerden gelir. Bu nedenle, kolesterol seviyesinin asıl belirleyicisi karaciğerdir.

Cohen, yumurtanın biyolojik parametreler üzerinde sınırlı bir etkiye sahip olduğunu ve kolesterol seviyesini düşürmek isteyenlerin yumurtayı suçlamaması gerektiğini vurguluyor. Günlük olarak tüketilen üç-dört yumurtanın bile kolesterol üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığını belirtiyor.

Yumurtanın Sağlık Açısından Önemi

Yumurta, Omega-3 yağ asitleri, A vitamini, B12 vitamini ve yüksek kaliteli protein gibi birçok besleyici öğeyi bünyesinde barındırır. Bu nedenle, yumurta düzenli olarak tüketildiğinde sağlık açısından son derece faydalıdır. Ayrıca, ekonomik ve besleyici bir seçenek olması da tercih edilmesini sağlar.

Yumurtanın sağlık açısından zengin bir besin kaynağı olduğunu belirten Dr. Jean-Michel Cohen, sağlıklı bir beslenme programından yumurtayı çıkarmamanın önemine vurgu yapıyor. Yumurta tüketiminin kolesterol üzerinde minimal bir etkisi olduğunu ve sağlıklı beslenmenin bir parçası olması gerektiğini hatırlatıyor.

Related Posts

Yaşam kalitesini düşürüyor! Sabah dümdüz, akşam şiş bir karna karşı 7 çözüm

Çoğu kişi sabah dümdüz bir karınla uyanmasına rağmen gün sonunda karın şişliği yaşadığını ifade eder. Şişkinliğe genellikle; ağrı, rahatsızlık, mide bulantısı, hazımsızlık, kabızlık veya ishal, halsizlik ve solunum güçlüğünün eşlik ettiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, şişliğe karşı 7 çözüm önerisinde bulundu.

Dünya genelinde pek çok ülke, sıcak hava dalgalarına karşı teyakkuza geçti

Dünya genelinde ülkeler, bu yıl mevsim ortalamalarının üzerinde seyreden sıcaklıkların olumsuz etkileriyle mücadele ediyor. Mevsim normallerinin üzerine çıkan ortalama sıcaklıklar, bu yıl pek çok ülkede yeni rekorlar kırdı.

Gözlerinizi güneşten koruyun! Gözlük alırken nelere dikkat edilmeli?

Yaz aylarında güneş ışınları sadece cildi değil gözleri de etkiliyor. Güneş ışınlarının göz hastalıklarına zemin hazırlayabileceğine dikkat çeken Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), yaz aylarında güneş gözlüğü kullanımının göz sağlığı açısından önemli bir korunma önlemi olduğunun altını çizdi.

Uykusuzluk mu, uyku eksikliği mi?

Uykusuzluk ve uyku eksikliği aynı şey değildir. Yatakta dönüp durmak da, hiç yatmamak da bedeni aynı ölçüde tüketir. 50 yaş üstünde uykunun süresi kadar kalitesi de düşüyor. Uyandığınızda yorgunsanız, uyuyor olmanız yetmez. Hâlâ uykusuzsunuzdur.

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Aşırı sıcaklar kalbi zorluyor: Uzmandan hayati uyarılar

Havaların ısınması ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte kalp hastaları için ciddi risklerin arttığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, “Aşırı sıcaklar kalbin yükünü artırıyor, kalp yetmezliği ve tansiyon sorunlarını tetikleyebiliyor. Kalp hastalarının sıvı tüketimine ve güneşten korunmaya özen göstermesi gerekiyor” dedi.