Formda kalmak için gereken minimum egzersiz miktarı nedir?

Formda Kalmanın Yolları: Minimum Fiziksel Aktivite Miktarı Nedir?

İş yerinde teslim tarihlerinin birikmesi ve evde dikkat edilmesi gereken işler, kişinin kendisi ve sevdikleri için yerine getirmesi gereken diğer yükümlülüklerle birlikte, spor salonunda saatler geçirmek her zaman pratik olmayabilir. Ancak, düzenli fiziksel aktivite şüphesiz genel sağlığınız için faydalıdır. Dolayısıyla, formda kalmak isteyen ancak her gün zaman bulmakta zorlanan biriyseniz, fitness hedeflerinize nasıl ulaşabilirsiniz? Formda kalmak için gereken minimum fiziksel aktivite miktarı var mıdır? Evet, var!

CDC’ye (Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri) göre Amerikalılar için Fiziksel Aktivite Yönergeleri, yetişkinler için haftada 150 dakika orta yoğunlukta fiziksel aktivite önermektedir. Eğer yoğun yoğunluklu aktivite veya orta ve yoğun yoğunluklu aktivitelerin bir kombinasyonunu yapıyorsanız 75 dakika iyidir. Bununla birlikte, her hafta en az 2 gün kas güçlendirme egzersizleri önerilir.

Bir Haftada 150 Dakika Orta Yoğunluklu Fiziksel Aktivite Nasıl Dahil Edilir?

Haftada 5 gün egzersiz yapabilirsiniz.

Günlük rutininize 30 dakika orta yoğunluklu aktivite ekleyin.

Tempolu yürüyüş ideal bir orta yoğunluklu aerobik aktivitedir. Bisiklet sürmek ve yüzmek diğer seçeneklerdir.

Yoğun yoğunluklu aerobik aktiviteyi seçiyorsanız, rutininize 15 dakika koşu veya koşu ekleyin.

Ayrıca, haftada iki kez kas eğitimi aktiviteleri eklediğinizden emin olun.

Sağlık Yararları

Minimum aktivitenin size iyi gelmeyeceğini düşünmeyin. 150 dakika aktivite eklemek uykunuzu anında iyileştirecek, kaygınızı azaltacak ve kan basıncınızı düşürecektir. Bu ayrıca kalp hastalığı, tip 2 diyabet ve bazı kanserler dahil olmak üzere kronik hastalık riskinizi de azaltacaktır.

Kardiyovasküler sağlık: Fiziksel aktivite kan akışını iyileştirir, kalbi güçlendirir, kan basıncını düşürür ve kolesterolü düzenler.

Güç ve kas kütlesi: Egzersiz yaşa bağlı kas kaybını önleyebilir, metabolizmayı iyileştirebilir ve diyabet riskini azaltabilir.

Zihinsel sağlık: Egzersiz yapmak ruh halinizi iyileştirir, stresi ve kaygıyı azaltır.

Kemik sağlığı: Fiziksel aktivite ayrıca kemikleri güçlendirir ve osteoporoz ve artriti önler.

Uzun ömür: Egzersiz ayrıca kronik hastalık riskini azaltır.

Günlük Fiziksel Aktiviteler Nasıl Artırılır?

Asansör kullanmak yerine merdiven çıkmayı alışkanlık haline getirin.

İşlerinizi halletmek için yürüyün veya bisikletinizi kullanın.

Akşam yemeğinden önce veya sonra yürümeyi gelenek haline getirin.

Sabahleyin kötü haber okumak yerine yürüyüşe çıkın.

Evcil hayvanlarınızla oynayın.

İşiniz oturmayı içeriyorsa ayakta durma masası kullanın, bu şekilde günlük fiziksel aktivitenizi artırabilirsiniz.

Related Posts

Dünya genelinde pek çok ülke, sıcak hava dalgalarına karşı teyakkuza geçti

Dünya genelinde ülkeler, bu yıl mevsim ortalamalarının üzerinde seyreden sıcaklıkların olumsuz etkileriyle mücadele ediyor. Mevsim normallerinin üzerine çıkan ortalama sıcaklıklar, bu yıl pek çok ülkede yeni rekorlar kırdı.

Gözlerinizi güneşten koruyun! Gözlük alırken nelere dikkat edilmeli?

Yaz aylarında güneş ışınları sadece cildi değil gözleri de etkiliyor. Güneş ışınlarının göz hastalıklarına zemin hazırlayabileceğine dikkat çeken Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), yaz aylarında güneş gözlüğü kullanımının göz sağlığı açısından önemli bir korunma önlemi olduğunun altını çizdi.

Uykusuzluk mu, uyku eksikliği mi?

Uykusuzluk ve uyku eksikliği aynı şey değildir. Yatakta dönüp durmak da, hiç yatmamak da bedeni aynı ölçüde tüketir. 50 yaş üstünde uykunun süresi kadar kalitesi de düşüyor. Uyandığınızda yorgunsanız, uyuyor olmanız yetmez. Hâlâ uykusuzsunuzdur.

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Aşırı sıcaklar kalbi zorluyor: Uzmandan hayati uyarılar

Havaların ısınması ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte kalp hastaları için ciddi risklerin arttığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, “Aşırı sıcaklar kalbin yükünü artırıyor, kalp yetmezliği ve tansiyon sorunlarını tetikleyebiliyor. Kalp hastalarının sıvı tüketimine ve güneşten korunmaya özen göstermesi gerekiyor” dedi.

Menopoz sonrası her 10 kadından 1’i risk altında!

Menopoz sonrası dönemde ortaya çıkan vajinal kanamaların çoğu zaman masum olduğu düşünülse de, her 10-15 vakadan birinde rahim kanserine işaret edebiliyor. Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, erken tanının önemine dikkat çekiyor