Eşine sarkıntılık yaptığını iddia ettiği yeğenini öldürdü

Karataş ilçesi Meletmez Mahallesi’nde ailesiyle birlikte hayvancılıkla uğraşan Ahmet Aslan, 7 Mayıs 2023’te, iddiaya göre, boşanıp tekrar aile büyüklerinin araya girmesiyle birlikte yaşamaya başladığı eşi C.S.’ye sarkıntılık yaptığı öne sürülen yeğeni Batuhan Bulut’u evlerinin önünde silahla öldürdü. Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan Ahmet Aslan hakkında ‘Kasten öldürme’ suçundan açılan dava, görülmeye başlandı. Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Ahmet Aslan ile tarafların avukatları katıldı.

“EŞİMLE MESAJLAŞIYORDU”

CİNAYET ANINI ANLATTI

Aile büyüklerinin araya girmesiyle eski eşiyle yeniden barıştığını ve birlikte yaşamaya başladıklarını ifade eden Ahmet Aslan, cinayet anını şöyle anlattı:

“Akşam saat 22.00’de dış kapının açıldığını duydum. Bahçe avlusunda Batuhan ile kardeşi vardı. ‘Ne geziyorsunuz burada?’ diye sordum. Batuhan bana, ‘Sen C.’den boşanmadın mı? Evde zorla mı tutuyorsun? Bırak ben götüreceğim’ dedi. Ben de ‘Kimseyi zorla tutmuyorum. 3 çocuğumun annesi gidin buradan’ dedim. Bu lafım üzerine Batuhan kardeşine ‘Git silahını al gel’ dedi. O sırada aramızda 20-30 metre vardı. Batuhan bana doğru ateş etti, ben de canımı kurtarmak için kendisine doğru ateş ettim. Yere düştü. Yanına gittim, silah elindeydi 1-2 el daha ateş ettim. Evlerine gidip, ‘Batuhan vuruldu’ diye haber verdim. Öldürmeye niyetim yoktu. Eğer öldürmeye niyetim olsaydı daha önce yapardım, bana silah çekmeseydi ben de çekmezdim. Batuhan elimizde büyüdü, evladımız gibiydi.”

“BANA SARKINTILIK ETTİ”

Ahmet Aslan’ın, yeğeni Batuhan’ın kendisini taciz ettiğini fark ettiğini belirten C.S., olayla ilgili şunları söyledi:

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ahmet Aslan’ın tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı müştekilerin ve dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi için erteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx