Çevreyi kirleten tesislere rekor ceza

Çevreyi Kirleten Tesislere Yönelik Denetimler Tekirdağ’da Devam Ediyor

Türkiye’nin önemli sanayi şehirlerinden Tekirdağ’da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, il genelinde çevreyi kirleten tesislere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Tekirdağ’da 2025 yılının ilk 4 ayında il genelinde çevreyi, havayı ve suyu kirleten tesislere yönelik 429 denetim gerçekleştirildi.

Denetimlerde, çevreyi kirlettiği tespit edilen 64 tesise toplam 50 milyon 212 bin 102 lira idari para cezası uygulandı, 14 işletmenin faaliyetleri durduruldu.

Çorlu Deresi’nde Kirlilik

Trakya’da kirliliğiyle gündemde olan Ergene Nehri’nin en büyük kollarından olan ve Tekirdağ’ın Ergene ilçesi Sağlık Mahallesi’nden geçen Çorlu Deresi, kirlilikten en fazla etkilenen derelerin başında geliyor.

Dereye karışan endüstriyel ve evsel atıklar, çevreye ağır koku yayıyor.

Related Posts

MetroPOLL’den dikkat çeken anket: Cumhur İttifakı seçmeni ‘o soruda’ ikiye bölündü

MetroPOLL Araştırma’nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, “Sizce Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olmasaydı tutuklanır mıydı?” başlıklı bir anket yayımladı. Ankete göre Cumhur İttifakı seçmenin yanıtı dikkat çekti.

Mayıs ayının ilk anketi geldi: Birinci parti değişmedi

ORC Araştırma, Mayıs 2025 anketini yayımladı. Ankete göre, CHP birinci parti konumunu korudu.

Kuş cennetinde kuş halkalama çalışması devam ediyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ornitoloji Araştırma Merkezi, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde 2025 yılında bin 200 kuş halkalaması gerçekleştirdi.

Malatya’da şiddetli sağanak

Malatya’nın Darende ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı, hayatı olumsuz etkiledi.

KKTC’de Cumhuriyet Yerleşkesi | Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kardeşliğimizi kimse bozamayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’de Cumhuriyet Yerleşkesi’ni açtı. Erdoğan,  “Bugün Kıbrıds Türk halkına muhteşem bir eser kazandırıyoruz. Yeni eserler inşa etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC ziyareti: Rum yönetimi endişeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’ye gerçekleştirdiği ziyaret, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni (GKRY) dış destek arayışına sevk etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir