Bülent Arınç’tan süreç önerisi: MHP yürütsün, sorumluluk almış olurlar

Bülent Arınç, DEM Parti’ye “Topal Ördek” Benzetmesi Yaptı

İSTANBUL – Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, Ekopolitik Düşünce Merkezi’nin organize ettiği “Ayrışmadan Uzlaşmaya: Demokrasiyi Yaşatmak ve Güçlendirmek” adlı toplantıda konuşma yaptı. Arınç, DEM Parti’ye topal ördek benzetmesi yaparak yeni sürecin MHP tarafından yürütülmesini önerdi.

Toplantıda, üç panel düzenlendi. İlk panelin moderatörlüğünü DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar yaptı ve konuşmacılar Tarık Çelenk, Bekir Ağırdır, İpek Çalışlar ve Taha Akyol’du. Panelin konusu, “Türkiye’nin Yakın Dönem Demokrasi Serüveni” idi.

İkinci panel, TÜSİAD Genel Başkanı Orhan Turan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Panelde gazeteci Cansu Çamlıbel moderatörlüğünde Nelson Mandela’nın torunu Mandla Mandela, Pierra Hazan ve Uğur Özdemir’in katılımıyla “Demokratik Yenilenme Yolları” konuşuldu.

Üçüncü panel ise “Demokrasiyi Geliştirmek İçin Kurumsal Reformlar” başlığıyla yapıldı. Eski Anayasa Mahkemesi Raportörü Prof. Osman Can moderatörlüğünde Sevtap Yokuş, Zeynep Ardıç ve Ramazan Arıtürk panelde konuşmacı olarak yer aldılar.

‘Cübbeli Cübbesiz Palyaçolar’

Ekopolitik’in kapanış konuşmasını yapan eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, demokrasinin yaşatılması ve yükseltilmesi gerektiğine vurgu yaparak toplumsal bir çöküşten bahsetti. Arınç, “Cübbeli cübbesiz bir takım palyaçoluk yapanların olduğunu görüyoruz. Müslümanlık anlayışında da çöküş var” diyerek, “Sosyoloji değişti, inanç değişti ve bunda maalesef bizim kabahatimiz var” ifadelerini kullandı.

Mehmet Uçum’a: Sen Kimin Yarısısın Yavrum Her Yerin Ayrı Oynak

Arınç, isim vermeden Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanı Mehmet Uçum’a yüklenerek, “Adam geçmişte Marksist. Ama şimdi bakıyoruz milliyetçiden daha milliyetçi faşistten daha faşist. Ne ara döndün? Sen kimin yarısın yavrum, her yerin ayrı oynak” dedi.

‘Silah Bırakma Sürecinin Yüzde 10’u’

Arınç, konuşmasında yargının durumuna da dikkat çekerek, “Ne iddianameler iddianame ne de kararlar karar. Hukuk yok” ifadelerini kullandı ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin çağrısının ardından İmralı heyetinin yaptığı görüşmelere de değindi.

Geçmişteki çözüm sürecine atıfta bulunan Arınç, kendisinin de aktif rol aldığını ancak örgütün ihanet ettiğini belirtti. Yeni sürece ilişkin, “Çağrı yapılsın, silah bırakılsın. Eee, bu işin yüzde 10’u. Kalan yüzde 90’ı ne olacak? Anadilde eğitim istiyorlardı, vatandaşlık için anayasal tanım istiyorlardı” şeklinde konuştu.

‘Süreci MHP Yönetmeli’

DEM Parti heyetine “Topal ördek” benzetmesi yaparak “Bu süreç bizzat MHP tarafından yönetilmeli. Deneyimli değiller ama yapacaklarına inanıyorum. Şüphesiz iyi insanlardan bir heyet oluşturacaklardır. Onlar da sorumluluk almış olacaklardır” şeklinde konuşan Arınç, “Ne zaman cezaevine girecekleri belki değil” dedi.

Related Posts

Yanlışlıkla 40 milyon TL kazandı

Hayatta yapılan yanlışlıklar genelde aleyhimize olur ve her şeyin tıkırında gitmesini isteriz. Hele ki kasa önünde her şey kuruşu kuruşuna olmalı… Ancak bu kez bir adam, kasa önünde kendi yaptığı yanlışlık sayesinde 1 milyon dolar (yaklaşık 40 milyon TL) sahibi oldu…

Ünlü mobilya markası iflas etti! Teslimatlar durma noktasına geldi

Almanya’da faaliyet gösteren ünlü mobilya üreticisi iflas bayrağını çekti. İflas nedeniyle markanın üretimi ve teslimatları durma noktasına geldi.

Doha’daki müzakerelere katılan İsrailli yetkili: İsrail, görüşmelerde Gazze’ye saldırılarını kalıcı olarak sona erdirmeye açık

Doha’daki müzakerelere katılan İsrailli yetkili: İsrail, görüşmelerde Gazze’ye saldırılarını kalıcı olarak sona erdirmeye açık

Kavşakta feci kaza: 2’si ağır 7 yaralı

Safranbolu’da kavşakta çarpışan otomobillerden biri devrildi. Kazada 7 kişi yaralandı.

Bengisu Avcı, Ocean’s 7’de Kuzey Kanalı’nı başarıyla geçti

İskoçya arasındaki 13 derecelik suda 10 saatten fazla tam 41.2 kilometre kulaç atan Bengisu Avcı, Ocean’s 7 meydan okumasında altı parkur geçen ilk Türk oldu.

Bakan Kurum: “300 bininci konutumuzun anahtarını Malatya’da teslim edeceğiz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya kent merkezinde yapımı süren Bakırcılar Çarşısı’nı ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.