Bu köşe yazısına başlık bulamadım: ‘Gün dönümü’


Türkiye’nin Küresel Diplomasi Arenasındaki Önemi

Geçmiş yüzyıllarda yaşadığımız olumsuz olaylar ve iç karartıcı haberler, Batı’nın egemenliği altında ezilen bir millet olarak günümüzde yaşananları anlamamızı zorlaştırıyor. Ancak son zamanlarda Türkiye, dünya gündeminin merkezine oturdu.

PKK’nın kendini feshettiği açıklamasının ardından CHP destekli medya, detaylara değil olayın büyüklüğüne odaklandı. Ancak asıl mesele, PKK’nın yok olmasını istemeyen Cumhuriyet aydınlarının tutumundan ibaret.

Pakistan-Hindistan savaşı hızlıca sona erdi ve Hindistan, zaferinin arkasında Türkiye’nin desteğini gördü. Bu, Pakistan-Türkiye kardeşliğinin gücünü bir kez daha kanıtladı.

Netanyahu, ABD ziyaretinde Türkiye’nin önemini kavrayamayarak Erdoğan’ı şikayet etti. Ancak Trump, Erdoğan hakkında olumlu konuşarak İsrail’in eli boş dönmesine engel oldu.

Trump’ın Suudi Arabistan’daki Suriye toplantısında yaptığı açıklama, Türkiye’nin rolünü ve önemini vurguladı. Suriye’nin bütünlüğünü korumak için atılan adımlar, Türkiye’nin gücünü bir kez daha kanıtladı.

Rusya-Ukrayna krizinde yaşanan olaylar, Türkiye’nin diplomatik önemini artırdı. Dolmabahçe’deki heyetler arasındaki diyaloglar, Türkiye’nin gücünü ve etkisini gözler önüne serdi.

Türkiye’nin küresel diplomasi arenasındaki etkin rolü, devlet başkanları arasında yapılan görüşmelerle ve uluslararası zirvelerle daha da belirginleşti. Ülke, dünya barışı ve güvenliği için önemli bir oyun kurucu olarak konumunu sağlamlaştırdı.

Ülkenin başarısındaki en büyük engellerden biri, muhalefet partisinin kötü niyetli propagandaları ve ülkedeki bürokrasinin ataletidir. Ancak Türkiye’nin devrimci lideri Erdoğan’ın vizyonu ve kararlılığı, ülkeyi daha da ileriye taşıyacak potansiyele sahiptir.

Artık Türkiye’nin devrimlerine destek olma zamanı geldi. Ülkenin içeride ve dışarıda güçlü bir lider olarak tanınması, her bir vatandaşın sorumluluğudur.


Related Posts

Spot piyasada doğal gaz fiyatları (07 Temmuz 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, dün spot doğal gaz piyasasında işlem hacmi 8 milyon 495 bin 906 lira oldu. Bu tutar, önceki gün 5 milyon 813 bin 807 lira olarak açıklanmıştı. Spot doğal gaz piyasasında dün 1000 metreküp doğal gazın …

Bakanlık açıkladı: En çok cezayı kim aldı?

Ticaret Bakanlığı, 2025 yılının ilk altı aylık dönemine ilişkin denetim sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Açıklamaya göre, Ocak-Haziran döneminde Türkiye genelinde toplam 287 bin 752 firma ile 18 milyon 73 bin 112 ürün denetlendi. Yasalara aykırılık …

Üreticiler: Devletimizden destek alamazsak arazimizi satacağız

CHP Milletvekili Gürer, don felaketinden etkilenen üreticileri dinledi.

Şanlıurfalı ev hanımı çöpten topladıklarıyla iş kurdu

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki ev hanımı Cemile Şahin, kurduğu atölyede çöplerden topladığı yünlerden yorgan yaparak satıyor.

Meclis komisyonunda kabul edildi: En düşük emekli maaşı 16 bin 881 TL oldu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, bazı kanunlarda değişiklik yapan teklifi kabul etti. En düşük emekli aylığı 16 bin 881 TL’ye yükseltildi. Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’nda ise korgeneral ve koramiralliğe yükselebilmek için yeni şartlar getirildi, yaş haddleri artırıldı.

İşitme engelli genç kız, deneysel gen tedavisi sayesinde tekrar duymaya başladı

Gen tedavisi üzerinde yapılan yeni çalışmalar, genetik işitme kaybı yaşayan ergen ve yetişkinler için umut oldu. Duyma kaybı olan birçok hastada önemli derecede ilerleme sağlandı.