Bitcoin, ETH, SOL ‘Derin Kırmızı’da! Milyonlar Tasfiye Oldu

Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Solana (SOL) ve diğer büyük altcoinler, yeni işlem gününün önemli bir dalgalanmayla açılmasıyla haftaya çalkantılı bir başlangıç yaptı. Piyasa kayda değer düzeltmelere ve kazançlara tanıklık ederek önümüzdeki haftanın gidişatını belirledi.

Bitcoin ve altcoinler kırmızı bölgede

Hafta, Bitcoin’in 24 saatlik bir süre içinde %5’lik bir düşüş yaşaması ve 42.000 dolara yükselmeden önce 41.300 dolara kadar gerilemesiyle başladı. Ethereum ve Solana da bunu takip ederek toparlanmadan önce sırasıyla 2.170 dolar ve 66 dolara kadar kısa süreli düşüşler yaşadı. Bu dalgalanmaların çoğu, basın saatinden önceki saatler içinde meydana geldi. Büyük kripto para birimleri için kırmızı bir bölgeye katkıda bulundu.

Hong Kong’daki VDX Araştırma Müdürü Greta Yuan, piyasa ayarlamasını beklenenden daha iyi tarım dışı istihdam ve düşük işsizliğe bağladı. Yukarıdaki görselde görebileceğiniz Coinglass verileri, Bitcoin ve Ether’in sırasıyla 89 milyon dolar ve 74 milyon dolar ile başı çektiği 335 milyon doların üzerinde tasfiyeye tanık olduğunu gösterdi. Lucy Hu ve Willy Woo gibi analistler rasyonel kâr alımlarına ve ekonomik göstergelerle bağlantılı potansiyel düzeltmelere işaret etti.

Uzmanlar neler diyor?

Willy Woo, Bitcoin CME boşluğuna atıfta bulunarak Bitcoin fiyatlarında 39.700 dolara kadar bir düzeltme olasılığını vurguladı. Bu olgu, Bitcoin’in Chicago Ticaret Borsası’ndaki fiyatında bir boşluk bırakıldığında ortaya çıkıyor ve tarihsel olarak fiyatların geri çekilmesine yol açıyor. Kripto para analisti Michael Van de Poppe, Altcoin piyasa değerinde bir kırılma olduğunu belirterek, 1,1-1,3 trilyon dolar arasında bir zirve için potansiyel alanlar önerdi.

EQI Bank İcra Direktörü Eli Taranto, beklenenden daha güçlü bir istihdam raporuna rağmen önümüzdeki haftalarda Bitcoin için potansiyel düşük bölge konusunda uyarıda bulundu. Perakende yatırımcıların tatil döneminde kar elde etmesinin etkisini vurguladı ve yaklaşan ETF’leri çevreleyen beklentinin altını çizdi.

Amazon ve Bitcoin arasındaki benzerlik

Buna ek olarak, TechDev adlı bir kripto analisti, Bitcoin’in son fiyat hareketleri ile Amazon’un on yıl önceki hisse senedi (AMZN) arasında ilgi çekici bir karşılaştırma sundu. X’te bir grafik paylaşan TechDev, çift tepeler ve tüm zamanların en yüksek seviyelerine ani parabolik hareketler de dahil olmak üzere yapısal benzerliklerin altını çizdi. Analist, tarihsel yapısal benzerlikler göz önüne alındığında, mevcut seviyeden yeni zirvelere hızlı bir hareketin olağandışı olmayacağını öne sürdü.

Hafta boyunca kripto para piyasası küresel ekonomik göstergeler, on-chain analizler ve piyasa duyarlılığından etkilenerek dinamik kalmaya devam etti. Trader ve yatırımcılar, daha geniş finansal ortamdaki potansiyel düzeltmeler ve gelişmeler için hazırlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx