Bitcoin, Arjantin Başkanından Destek Aldı: Bu Altcoin için Uyarıldı!

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, Bitcoin (BTC) ve diğer para birimlerinin ulusal ekonomide kullanılmasına verdiği desteği yineledi. Vizyonu, vatandaşların tercih ettikleri para birimlerini seçmelerine izin vererek para birimlerinin serbest rekabetini teşvik etmek. Ancak ünlü ekonomist Max Keiser, Milei’ye Bitcoin’e odaklanmasını ve Ethereum’dan kaçınmasını tavsiye ediyor.

Javier Milei, Bitcoin ve serbest para kullanımını savunuyor

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, yönetiminin Bitcoin ve West Texas Intermediate (WTI) ve British Thermal Units (BTU) gibi diğer birimler de dahil olmak üzere para birimleri için serbest rekabete izin vereceğine dair güvence verdi. Bu bağlamda Milei, şunları söyledi:

Para birimleri arasında serbest rekabet olacak, dolayısıyla Bitcoin kullanmak istiyorsanız hiçbir sorun olmayacak. Ayrıca WTI, BTU gibi diğer birimleri ve işiniz için en uygun olanı da kullanabilirsiniz. Daha çok muhasebe açısından; işlevsel para birimi yöntemiyle çözülür.

Farklı bir perspektiften bakıldığında Milei’nin açıklaması, Bitcoin’in serbest dolaşımına izin veren El Salvador’daki Nayib Bukele yönetiminden esinlenmiş olarak görülebilir. Ancak Arjantin’deki durum El Salvador’dan biraz farklı. Ülke önceki yıllardan gelen enflasyon ve kripto para birimleriyle ilişkili vergi belirsizliği ile mücadele ediyor. Ayrıca Arjantin, ödeme aracı olarak stablecoin’leri tercih ediyor.

Max Keiser, Milei’ye seslendi: Ethereum’dan uzak dur!

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, Bitcoin de dahil olmak üzere para birimlerinin serbest rekabetini desteklediğini ifade etti. Bu duyuru kripto para topluluğundaki pek çok kişi tarafından olumlu karşılandı. Bununla birlikte, tanınmış bir Bitcoin savunucusu ve El Salvador başkanının danışmanı olan Max Keiser, Milei’ye Ethereum gibi diğer kripto para birimlerini dahil etme konusunda dikkatli olmasını tavsiye etti.

Keiser, ETH’yi bir aldatmaca olarak tanımladı. Ayrıca, dahil edilmesinin Arjantin’in dijital para sektöründeki ilerlemesini yavaşlatabileceği konusunda uyardı. Milei’nin BTC’yi onaylaması olumlu bir adım olsa da, başkanın birden fazla kripto para birimini destekleme konusundaki tutumunu yeniden gözden geçirmesi gerektiğini öne sürüyor. Keiser’e göre, birçok Bitcoin meraklısı başlangıçta çeşitli dijital para birimlerini destekledi ve sonunda yalnızca BTC’ye odaklandı.

Max Keiser, Bitcoin, Arjantin

Keiser, Milei’nin kripto politikasını ilk kez eleştirmiyor. Daha önce Milei’nin Arjantin’deki tüm Bitcoin ve kripto platformlarının kayıt altına alınmasını zorunlu kılma kararıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Ayrıca, bu yaklaşımın Bitcoin’in benzersiz özelliklerinin derinlemesine anlaşılmaması nedeniyle olumsuz yansımaları olabileceğini savundu.

Bu eleştirilere rağmen Başkan Milei, bireylerin ve işletmelerin tercih ettikleri para birimini seçebilecekleri bir serbest piyasa vizyonuna bağlı kalmaya devam ediyor. Bitcoin ve Ethereum gibi farklı birimlerin kullanımına izin verilmesinin yenilikçiliği ve ekonomik büyümeyi teşvik edeceğine inanıyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, bu yılın başlarında Arjantin, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri üzerindeki vergileri kaldırarak önemli bir adım attı. Ayrıca, dijital varlıklar için daha elverişli bir düzenleyici ortama geçişin sinyalini verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx