Belarus’ta seçimleri yüzde 86 oyla Lukaşenko kazandı

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko Yeniden Seçildi

Merkezi Seçim Komisyonu Başkanı Igor Karpenko’nun açıklamasına göre, Belarus’ta yapılan seçimlerde oy kullanan seçmenlerin yüzde 86,82’si mevcut Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’yu tercih etti.

Seçim sonuçlarına göre, Belarus Liberal Demokratik Partisi lideri Oleg Gaydukeviç yüzde 2,02, Komünist Partisi Merkez Komitesi Birinci Sekreteri Sergey Sirankov yüzde 3,21, eski milletvekili Anna Kanapatskaya yüzde 1,86 ve Cumhuriyetçi Adalet ve Emek Partisi lideri Aleksandr Hijnyak yüzde 1,74 oy aldı. Seçmenlerin yüzde 3,6’sı ise hiçbir adaya oy vermedi.

Seçimlere yaklaşık 6,9 milyon vatandaşın katılım gösterdiği ve katılım oranının yüzde 85,7 olduğu bildirildi.

Seçim sonrasında basına konuşan Devlet Başkanı Lukaşenko, herhangi bir protesto beklenmediğini ifade ederek, “Belarus artık farklı ve hangi yöne gideceğini biliyor, rotasını anlıyor. Ben olmasam bile hiç kimse bu yoldan sapmayacak. Bugünkü seçimlerde kaderimizi belirlemiyoruz zira kaderimizi uzun zaman önce zaten kararlaştırdık. Bu seçim günü bize ait. Halk için kalıcı olanı zaten inşa ettik” dedi.

Lukaşenko, Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından 1994’te Belarus’un ilk ve tek devlet başkanı olarak seçilmişti. Çin ile işbirliğine vurgu yaparak, “Bir zamanlar Batılı şirketlerle yürüttüğümüz planları başarıyla tamamladık ve artık Çinlilerle çalışıyoruz. Çin, ekonomimizin gelişimi için gereken her şeye sahip” şeklinde konuştu.

Related Posts

Bengisu Avcı, Ocean’s 7’de Kuzey Kanalı’nı başarıyla geçti

İskoçya arasındaki 13 derecelik suda 10 saatten fazla tam 41.2 kilometre kulaç atan Bengisu Avcı, Ocean’s 7 meydan okumasında altı parkur geçen ilk Türk oldu.

Bakan Kurum: “300 bininci konutumuzun anahtarını Malatya’da teslim edeceğiz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya kent merkezinde yapımı süren Bakırcılar Çarşısı’nı ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Vietnam’da Tekne Faciası: 27 Ölü

Halong Körfezi’nde fırtına nedeniyle alabora olan teknede 27 kişi hayatını kaybetti.

Stockholm’de Gazze Protestosu

İsrail’in Gazze’deki saldırıları, Stockholm’de kitlesel protestolarla karşılandı.

Özgür Özel tüm AKP’lilere çağrı

Özel, “Bütün Adalet ve Kalkınma Partilileri, Atatürk’ün kurduğu baba ocağına, CHP’ye üye olmaya davet ediyorum. AK Parti’nin üyelerini Türkiye’yi yoksulluğa, işsizliğe, gençleri umutsuzluğa iten partiden ayrılıp, baba ocağına dönmeye davet ediyorum” çağrısını yaptı.

Hakkari’de kayıp Rojda Asmin’den iyi haber: İlçe merkezinde bulundu

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 16 Temmuz’da evden çıkıp, geri dönmeyen Rojda Asmin Ediş’i (14) bir evde bulundu.