Bartın’a 1 milyar liralık ‘Çin Seddi’ kuruluyor

Bartın Irmağı için ıslah projesi yapıldı ve halk arasında “Çin Seddi’’ adı verilen, 1 milyar liraya mal olacak betondan bir duvar örülmeye başlandı. CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu TBMM’de yaptığı açıklamada projeye tepki göstererek,“Bu ıslah değil, hapis projesidir. Irmağı duvarla çevrelemek, beton meraklısı tanıdık zihniyetin ürünüdür” dedi.

Bankoğlu şunları söyledi:

“Bartın’da bir sabah uyandık ki Bartın duvarla ikiye bölünüyor. Neymiş, Bartın Irmağı’nın ıslah projesiymiş. Öyle bir proje ki izni yok. Bartın Irmağı boyunca kent merkezine 3 metrelik beton duvar ve üzerine de cam korkuluk yapılacak. Halk ile ırmak arasına Çin Seddi örülüyor. Bu projenin sel ve taşkını önleyeceği söyleniyor ama uzmanlar seli önlemesi bir yana yeni baskınların da yaşanacağını ifade ediyor.

İHALE PZARLIK USULÜ

İhale de pazarlık usulüyle yapıldı. Kim katıldı, firmalar ne teklif verdi bilinmiyor. Bir milyara dayanan bedel ilk etap için ve 2. Etap ne olacak? Bartın merkezi duvarla ikiye bölüyorlar. Bölgede 1300 ağaç kesiliyor. Belediye son seçimde bize geçince projeye ilişkin tüm yükümlülükleri de belediyeye yıktılar. Her şeyiyle skandal bir proje.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx