Aziz Yıldırım devletle anlaştı: Büyük yatırım geliyor

Fenerbahçe Eski Başkanının Tersanesi, Türk Deniz Kuvvetleri İle Önemli Anlaşma İmzaladı

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım’a ait DEARSAN Tersanesi, Türk Deniz Kuvvetleri ile önemli bir anlaşmaya imza attı. Yapılan anlaşma kapsamında DEARSAN Tersanesi, Türk Deniz Kuvvetleri için dört adet HİSAR Sınıfı Açık Deniz Karakol Gemisi ve bir adet Yeni Nesil Mayın Avlama Gemisi inşa edecek.

Savunma Sanayisine Büyük Yatırım

DEARSAN Tersanesi, Türk Deniz Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla gerçekleştireceği bu yeni projede, Türkiye’nin denizcilik gücünü güçlendirmeyi hedefliyor. HİSAR Sınıfı Açık Deniz Karakol Gemileri, Türk deniz kuvvetlerinin sınırlarını koruma kapasitesini artıracak, aynı zamanda Yeni Nesil Mayın Avlama Gemisi de denizlerdeki güvenliği modern teknolojilerle sağlayacak.

Yeni Nesil Mayın Avlama Gemisi

Mayın temizleme operasyonlarında kullanılacak olan gemi, insansız suüstü ve sualtı araçlarıyla donatılacak.

Karakol Gemileri

HİSAR Sınıfı Açık Deniz Karakol Gemileri, ileri mühendislik teknolojisiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Related Posts

İliç maden faciasında sanıklar beraat talep etti

9 kişinin hayatını kaybettiği İliç maden faciasının 2. duruşması bugün görüldü. Tutuklu 9 sanık tahliyesini talep etti

Düğün konvoyuyla yolu kapattılar! Tepki gösterenlere böyle saldırdılar

Esenyurt’ta düğün konvoyunun yolu kapatması nedeniyle çıkan tartışmada, bir ticari aracın camları kırıldı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Trump’ı Ukrayna’da üzecek haber: Rusya ele geçirdi!

ABD Başkanı Trump’ın, Ukrayna’ya askeri yardım için ön koşul haline getirdiği, “maden sahalarını ABD’ye açma“ anlaşmasına büyük darbe vuruldu. Rusya, Güneydoğu Ukrayna’daki Avrupa’nın en büyük Lityum madeninden birini ele geçirdi. Donbass bölgesindeki Shevchenko’da bulunan maden alanı 40 hektar ve 13.8 milon tom lityum içeriyor. Bu da yaklaşık 96 bin 200 tonluk saf lityuma eşdeğer bir bölüm.

İngiltere’de düzenlenen dünyaca ünlü Glastonbury Festivali’nde “İsrail ordusuna ölüm” sloganları atıldı

İngiltere’de düzenlenen dünyaca ünlü Glastonbury Festivali’nde “İsrail ordusuna ölüm” sloganları atıldı

Antalya halı tarlasına döndü

Antalya’da araziler, yazın kavurucu sıcağında halı tarlasına dönüşüyor. Türkiye’nin dört bir yanından toplanan, güneşe serilerek solgun ve pastel tonlara büründürülen halılar, başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor. 100 yıl önce dokunmuş koleksiyon değeri taşıyan nadide halılar ise 8 bin dolara kadar alıcı buluyor.

Tokat’ta otomobilin bariyerlere çarptı: 8 kişi yaralandı

Tokat’ta otomobilin bariyerlere çarpması sonucu 3’ü çocuk 8 kişi yaralandı.