Ata’nın Ankara’ya gelişinin 105’inci yılı kutlandı

Ankara’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Gelişinin 105. Yılı Kutlandı

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne özel etkinlikler düzenledi.

105. yıl kutlamaları kapsamında organize edilen fotoğraf sergisi ve film gösteriminin yanı sıra, Dikmen Keklikpınarı’ndaki kutlama etkinlikleri ve seğmenler kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü. ABB Hizmet Binası da Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla süslendi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentin bayramı olan 27 Aralık etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı.

Atatürk Fotoğrafları Sergisi Büyük Beğeni Topladı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne ithafen düzenlenen “Atatürk Fotoğrafları Sergisi” Ankara Kent Konseyi Sergi Salonu’nda ziyaretçilerle buluştu.

Sergide, eski Ankara’ya dair nostaljik fotoğrafların yanı sıra Atatürk’ün Ankara ve Cumhuriyet ile özdeşleşen fotoğrafları da sergilendi. Ayrıca; I. TBMM Binası, Güvenpark, Gençlik Parkı, Gazi Çiftliği, Ulus, Cebeci, Hamamönü gibi önemli meydan ve alanların kentteki tarihsel evrimine dair bilgiler de paylaşıldı.

Related Posts

Kavşakta feci kaza: 2’si ağır 7 yaralı

Safranbolu’da kavşakta çarpışan otomobillerden biri devrildi. Kazada 7 kişi yaralandı.

Bengisu Avcı, Ocean’s 7’de Kuzey Kanalı’nı başarıyla geçti

İskoçya arasındaki 13 derecelik suda 10 saatten fazla tam 41.2 kilometre kulaç atan Bengisu Avcı, Ocean’s 7 meydan okumasında altı parkur geçen ilk Türk oldu.

Bakan Kurum: “300 bininci konutumuzun anahtarını Malatya’da teslim edeceğiz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya kent merkezinde yapımı süren Bakırcılar Çarşısı’nı ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Vietnam’da Tekne Faciası: 27 Ölü

Halong Körfezi’nde fırtına nedeniyle alabora olan teknede 27 kişi hayatını kaybetti.

Stockholm’de Gazze Protestosu

İsrail’in Gazze’deki saldırıları, Stockholm’de kitlesel protestolarla karşılandı.

Özgür Özel tüm AKP’lilere çağrı

Özel, “Bütün Adalet ve Kalkınma Partilileri, Atatürk’ün kurduğu baba ocağına, CHP’ye üye olmaya davet ediyorum. AK Parti’nin üyelerini Türkiye’yi yoksulluğa, işsizliğe, gençleri umutsuzluğa iten partiden ayrılıp, baba ocağına dönmeye davet ediyorum” çağrısını yaptı.