Ali Yerlikaya açıkladı. Toplam 506 bin 311 sürücüye işlem yapıldı

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 2024’te Yaya Güvenliği İçin Yapılan Denetimler Artırıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin 2024’te yaya güvenliği ve önceliği kapsamında yürüttüğü çalışmalar ile bu yıl 2-9 Ocak’taki trafik denetimlerine ilişkin bilgileri paylaştı.

Ekiplerin 2024’te yaya güvenliği ve önceliği kapsamında kurallara uymayan sürücülere toplam 71 bin 21, kural ihlalinde bulunan yayalara ise toplam 3 bin 26 işlem yapıldığını belirten Yerlikaya, “2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 74. maddesi gereği sürücülerin, kavşak giriş ve çıkışları ile yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak ve yayalara il geçiş hakkını vermek zorunda olduklarını” hatırlattı.

3 MİLYON 243 BİN 49 ARAÇ DENETLENDİ

Bakan Yerlikaya, 2-9 Ocak’ta 3 milyon 243 bin 49 aracın denetlendiğini belirterek, şunları ifade etti:

“İzin verilmeyen cihazları kullanan sürücülere işlem yapıldı. Hız ihlali, periyodik muayene eksikliği, emniyet kemeri, sürücü belgesi ve zorunlu mali sorumluluk sigortası gibi konularda toplam 506 bin 311 araca/sürücüye işlem uygulandı. Trafik kurallarına uymak herkesin sorumluluğundadır, bu kurallar sizleri sevdiklerinize emniyetle ulaştırmak için vardır.”

Related Posts

CHP Bulut’tan Timur Soyakn’ın gözaltına alınmasına tepki: Muhalif hiçbir sese, gerçeklere tahammülleri kalmadı

CHP Bulut’tan Timur Soyakn’ın gözaltına alınmasına tepki: Muhalif hiçbir sese, gerçeklere tahammülleri kalmadı

Trump ve Musk’ı birbirine düşüren meşhur tasarı yasalaştı: Elon Musk yeni parti kurmakla tehdit etmişti

ABD Başkanı Donald Trump, kapsamlı vergi indirimleri ve harcama kesintileri içeren tasarıyı imzalayarak yasalaştırdı. Söz konusu bu tasarı ABD liderini siyasi ortağı Elon Musk’la birbirine düşürmüş, Musk yasalaşırsa yeni parti kurarım demişti. Trump …

Hamas’tan Gazze ateşkesine yeşil ışık

Hamas, Gazze’de yeni ateşkes teklifine ilişkin “olumlu yanıtını” arabuluculara ilettiğini duyurdu

Rekabet Kurumu’ndan Spotify’a inceleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan adına açılan şarkı listelerinin uyarılara rağmen kaldırılmadığı gerekçesiyle hukuki süreç başlatılacağı açıklanan Spotify’a Rekabet Kurumu tarafından inceleme başlatıldı.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’tan orman yangılarına ilişkin araştırma önergesi: ‘İktidarın özelleştirme hırsı İzmir’i cehenneme çevirdi’

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, son bir haftadır İzmir’i kasıp kavuran orman yangınlarıyla ilgili araştırma önergesi verdi. “Bu afet değil; iktidarın özelleştirme hırsı İzmir’i cehenneme çevirdi” diyen CHP’li vekil, Meclis’in olağanüstü bir şekilde toplanıp gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Ateşkesin yeni ayrıntıları ortaya çıkıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın önceki gün İsrail’in kabul ettiğini açıkladığı Gazze’deki 60 günlük ateşkese ilişkin ayrıntılar medyaya yansımaya devam ediyor.