Ahmet Hakan: Ahmet Türk, yeni sürecin temel dinamiklerinden biri olacak, keşke Mardin’e kayyum atayanlar bu pozitif rolü dikkate alsalardı

Mardin’de PKK Çözüm Süreci: Ahmet Hakan’dan Ahmet Türk’e Destek Çağrısı

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, yerine kayyım atanan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinden başlatılan süreçteki rolüne dikkati çektiği bugünkü yazısında, “Keşke Mardin’e kayyum atayanlar, bu işe girişmeden önce… Ahmet Türk’ün oynayacağı bu pozitif rolü dikkate alsalardı” diye yazdı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Öcalan’a Meclis’te silahları bırakma çağrısı yapması karşılığında “umut hakkı” için yeşil ışık yakmasıyla başlayan süreç, DEM Parti heyetinin İmralı’ya yaptığı görüşmeyle somutlaştı. Ahmet Hakan, bugünkü yazısında İmralı heyetinde bulunan Ahmet Türk’ün “yeni çözüm süreci”ne ilişkin olarak pozitif açıklamalarına işaret etti. Ahmet Hakan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:


NE OLMUŞTU | Bahçeli’nin DEM Parti ile tokalaşması ve Öcalan çağrısıyla başlayan süreçte neler yaşandı?

TIKLAYIN – Ahmet Türk: İki veya üçüncü İmralı ziyaretinde silah bırakma çağrısı gelebilir

TBMM’de tarihî zirve | Öcalan’ı ziyaret eden DEM Parti heyeti, Kurtulmuş ve Bahçeli ile görüştü, neler konuşuldu, hangi açıklama yapıldı?


Annem Ankara: Ne dönem ne de Ankara dizisi olabiliyor!

Related Posts

Trump: İran’a 60 gün süre verdim, 61. günde ne olduğunu gördünüz

Trump: İran’a 60 gün süre verdim, 61. günde ne olduğunu gördünüz

Trump ailesinden “Trump Mobile” atılımı

Trump ailesinden “Trump Mobile” atılımı

Binali Yıldırım’ın adaylık süreciyle ilgili savcılığa çağrı: Bunun adı buz gibi soygundur

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, 2019 yılındaki yerel seçim sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yasa dışı olarak 42 araç kiraladığını, bu araçların ise AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın seçim kampanyasına tahsis edildiğini söyledi. Yavuzyılmaz, “Bunun adı buz gibi soygundur” dedi.

English Home’da satılan bir oda kokusu toplatılıyor

Ticaret Bakanlığı, insan sağlığını tehdit eden bir ürünü daha piyasadan toplatma kararı aldı. English Home markasına ait “English Home Reed Diffuser” adlı çubuklu oda kokusunun güvenlik riskleri taşıdığı tespit edildi. Bakanlık, ürünün hem yanık hem de yaralanma riski içerdiğini açıklarken, tüketicilere ürünün kullanılmaması yönünde uyarıda bulundu.

Sosyoloğa tuvalet temizleme sürgünü

Kayyum yönetimindeki Batman Belediyesi’nde sosyolog olarak çalışan Rojin Akat, kendisine mobbing yaptığını iddia ederek müdürü Esen Tunç hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘Çatışmalar yıkıcı savaşa dönüşmez’

Prof. Dr. Hüseyin Bağcı: Saldırılar sürer ama diplomasi devreye girer. İran nükleeri caydırıcılık için istiyor, onlar için bu bir namus meselesi.