ABD’de binlerce Müslüman’ı bir araya getiren MAS-ICNA kongresi başladı

 

Illinois eyaletinde başlayan MAS-ICNA yıllık kongresi, ABD’deki en büyük Müslüman çatı kuruluşlarından Müslüman Amerikan Cemiyeti (MAS) ve Kuzey Amerika İslam Camiası (ICNA) tarafından düzenleniyor. Kongre, Chicago’daki McCormick Place’de gerçekleşiyor ve yaklaşık 40 bin Müslüman’ı bir araya getiriyor.

Kongrenin ana teması “Zincirleri Kırmak ve Değişimi Yönlendirmek” olarak belirlenmiş ve Gazze’nin işgali altındaki durumu gündeme taşımaktadır. Sivil aktivistler, akademisyenler ve ilim insanlarının konuşmalarının yanı sıra çocuklar, kadınlar ve farklı yaş grupları için etkinlikler de düzenlenmektedir.

Kongrede “Toplumsal kısıtlamaları ortadan kaldırmak ve dönüştürücü bir hareketi inşa etmek için mecburi bir yolculuk” olarak nitelendirilen zincirleri kırmak konsepti vurgulanmaktadır. Programda çocuklar ve gençler için özel etkinliklerin yanı sıra farklı oturumlar da yer almaktadır.

Kongre kapsamında İbn Haldun Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Enes Yalman’ın Gazze sunumu ve Ayasofya Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti gibi çeşitli programlar planlanmaktadır. Ayrıca, İstanbul Çamlıca Camii Müezzini Mustafa Alphayta da bazı vakitlerde ezan okuyacak.

Kongre fuar alanındaki Müslümanlara hitap eden alışveriş stantları ve Türk kültür ürünlerini sergileyen stantlar katılımcılardan büyük ilgi görmektedir. (AA)

ABD’deki Müslüman kongreleri

ICNA, Güney Asya kökenli Müslümanlar tarafından 1968’de kurulmuş olup, 1977’de ABD’deki Müslüman sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek amacıyla çatı kuruluş haline gelmiştir. MAS ise 1993’te Orta Doğu kökenli Müslümanlar tarafından kurulmuş olup, ülkede 50’den fazla ofise sahiptir.

Her yıl mayıs ayının sonuna doğru ICNA’nın Washington-Baltimore civarındaki “Anma Günü” haftasında ve MAS’ın aralık sonundaki Noel tatili haftasında Chicago’da düzenlenen kongreler, ABD’deki Müslümanları bir araya getirmektedir. Baltimore’daki kongrenin organizasyonu ICNA’ya, Chicago’dakine ise MAS’a aittir.

Related Posts

Siirt Valisi Kızılkaya, Vatandaşlarla Buluşarak Sorunları Dinliyor

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, çözüm odaklı belediyecilik anlayışıyla vatandaşlarla doğrudan iletişim kurmaya devam ediyor. Vali, mahallelerde ve belediyede yapılan buluşmalarda vatandaşların taleplerini dinleyerek çözüm üretme sözü verdi.

İpsala’da Motosiklet Traktöre Çarptı

İpsala’da motosiklet, traktörün römorkuna çarptı. Sürücü yaralandı, tedavi altına alındı.

İnan Kıraç’ın Evliliği İptal Edildi

Mahkeme, İnan Kıraç’ın fiili ehliyetinin yerinde olmadığını belirleyerek evliliğini iptal etti.

BM Suriye’ye saldıran İsrail’i kınadı: Şiddet derhal azaltılmalı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, İsrail’in Suriye’nin Süveyda, Dera ve başkenti Şam’a yönelik saldırılarını “kınadığı” bildirildi. Guterres, tüm Suriyelilere en içten taziye dileklerini ileterek, ülkede şiddetin derhal azaltılması çağrısını yaptı.

Fatih Tekke: İkinci Türk kaleci bulmak zor

Trabzonspor’un teknik direktörü Fatih Tekke, Uğurcan Çakır’ın arkasında ikinci Türk kaleci bulmanın zorluğuna dikkat çekti.

CHP lideri Özgür Özel canlı yayında konuşuyor: Dikkat çeken ’15 Temmuz’ açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Temmuz’un yıl dönümünde konuşuyor. Özel, “Seçilmiş parlamentonun, yöneticilerin, hükümetin, demokrasinin arkasındayız; darbenin karşısındayız dedim. Biz o gece buradan herkesi darbeye direnmeye çağırdık. Darbeyi kim yapıyor, niye yapıyor hiç önemi yok. Millete karşı yapıyor” ifadelerini kullandı.