Perizade Saygı: İstihdam Sayısını 3 Katına Çıkarmayı Hedefliyor
Adıyaman’da 2017 yılında bir tekstil firmasında lojistik müdür olarak işe başlayan 33 yaşındaki Perizade Saygı, buradan ayrılarak 2022’de memleketinde kendi tekstil atölyesini kurdu. 15 makine ile başladığı üretim sürecinde, markasını oluşturdu ve sosyal medya platformları aracılığıyla satışlarını gerçekleştirdi.
İşini genişletmeye karar veren Saygı, 2023 yılında Erzurum’da 2 ortağının da katkılarıyla 4 bin metrekarelik bir alana sahip tekstil fabrikası kurarak 50 kişiye istihdam sağlamaya başladı.
Aynı yıl Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman’da ailesinden ve yakınlarından 35 kişiyi kaybeden Saygı, ertesi yıl Erzurum’daki ortakları işten ayrılınca fabrikayı tek başına devraldı.
Bu yıl KOSGEB’in iş geliştirme desteğinden faydalanan Saygı, 2 milyon 300 bin lira değerinde 23 makine alarak üretim kapasitesini artırdı.
Asya, Ortadoğu ve Kafkasya’ya tekstil ürünleri ihraç eden Saygı, ihracat ve istihdam konularında hedeflerini genişletti. 2024 Kadın Girişimcisi Ödülü’nü kazanan Saygı, kadın istihdamına verdiği önemi AA muhabirine dile getirdi.
Girişimci Saygı, SGK’dan aldıkları destekle işlerini büyüttüklerini ve devletin kendilerine sağladığı desteklerin çok değerli olduğunu belirtti.
İstihdam Sayısını 3 Katına Çıkarmayı Hedefliyor
Yurt içinde ve yurtdışında büyüyen tekstil işinde kadın girişimcilerin ekonomiye katkısını vurgulayan Saygı, Erzurum’da ulusal markalara günlük 2 bin adet üretim gerçekleştirdiklerini anlattı.
Yerel yönetimin destekleriyle işini büyüten Saygı, hedefinin 2. OSB’de yer alarak burada 300 kişilik istihdam sağlamak olduğunu söyledi.
İhracata odaklandığını belirten Saygı, kendi markasıyla dünyaca ünlü markalara üretim yaptıklarını ve kadın ve çocuk giyim ürünlerine ağırlık verdiklerini aktardı.
Personelinin büyük çoğunluğunun kadın olmasından gurur duyduğunu söyleyen Saygı, başarıyla devam ettirdiği işinden keyif aldığını ve daha fazla istihdam sağlamayı hedeflediğini belirtti.