Zelenski: Türkiye’ye devletimizin toprak bütünlüğüne verdikleri destek için teşekkür ediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Arasında Önemli Görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski arasında gerçekleşen telefon görüşmesi büyük yankı uyandırdı. Zelenski, görüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ‘iyi ve kapsamlı’ bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, Türkiye’nin devletin toprak bütünlüğü ve egemenliği konusundaki destekleri için teşekkürlerini iletti.

16 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleştirilen Rusya ile müzakerelerin ele alındığı görüşmede, esir değişiminin önemine vurgu yapan Zelenski, barışa doğru ilerlemek için ateşkesin zorunluluğuna dikkat çekti. Ayrıca İstanbul’da yapılacak olası bir sonraki müzakere ve Ukrayna’nın şartları konuşulurken, dörtlü bir liderler toplantısına ilişkin de görüş alışverişinde bulunuldu.

Zelenski, Türkiye’nin Ukrayna-Güneydoğu Avrupa Zirvesi’ne katılımının da gündeme geldiğini ve bu katılımın önemli sonuçlar getirebileceğine inandığını belirtti. Görüşme, bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması adına önemli adımların atılmasını da teşvik etti.

Related Posts

Bilecik’te eğitim uçağı zorunlu iniş yaptı

Bilecik’te eğitim uçağı zorunlu iniş yaptı.

Son Dakika… CHP’nin yeni İstanbul mitinginin adresi belli oldu

Son Dakika Haberi… CHP’nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” temasıyla her hafta çarşamba günleri İstanbul’un bir ilçesinde yaptığı mitingin adresi belli oldu.

Kılıçdaroğlu ve ekibi hazırlıklara başladı: Bazı isimler yeni görevleri için milletvekillerine kulis yaptı

Kılıçdaroğlu’na yakın bazı isimlerin TBMM’deki Başkan Vekilliği seçimleri sırasında Kılıçdaroğlu’nun gelmesi durumunda partide alacakları yeni görevler hakkında milletvekillerine kulis yaptıkları kaydedildi.

İnsan kasabı durdurulamıyor: Tam bir cinnet hali

606 gündür bombalıyor. Binaların yüzde 85’ini yerle bir etti. Yaralı da olsa ayakta kalanları da her gün sistematik şekilde ortadan kaldırıyor. Terör devleti İsrail, küçücük bir kasaba büyüklüğündeki Gazze’de 20 ay boyunca önüne kattığı 2,3 milyon insana soykırım uyguluyor.

Bodrum Teksas’a döndü, restoranda oturan husumetlilerine kurşun yağdırdılar

Trabzon’daki Rahip Santoro cinayetinin zanlısı Bodrum’da saldırıya silahlı saldırıya uğradı.

Mansur Yavaş’tan ‘İmamoğlu’ ziyareti sonrası kritik açıklama: İktidarın planını anlattı!

Silivri’de tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret eden ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Başarılı olan CHP’li belediyeleri itibarsızlaştırmak yoluyla iktidar değişikliğinin önüne geçilmek isteniyor. İşin özeti bu” dedi. Yavaş, “Ekrem Bey özgüvenle ‘Yargılama TRT’de olsun’ diyor” diyerek İmamoğlu’nun çağrısını paylaştı.