Zelenski: Türkiye’ye devletimizin toprak bütünlüğüne verdikleri destek için teşekkür ediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Arasında Önemli Görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski arasında gerçekleşen telefon görüşmesi büyük yankı uyandırdı. Zelenski, görüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ‘iyi ve kapsamlı’ bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, Türkiye’nin devletin toprak bütünlüğü ve egemenliği konusundaki destekleri için teşekkürlerini iletti.

16 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleştirilen Rusya ile müzakerelerin ele alındığı görüşmede, esir değişiminin önemine vurgu yapan Zelenski, barışa doğru ilerlemek için ateşkesin zorunluluğuna dikkat çekti. Ayrıca İstanbul’da yapılacak olası bir sonraki müzakere ve Ukrayna’nın şartları konuşulurken, dörtlü bir liderler toplantısına ilişkin de görüş alışverişinde bulunuldu.

Zelenski, Türkiye’nin Ukrayna-Güneydoğu Avrupa Zirvesi’ne katılımının da gündeme geldiğini ve bu katılımın önemli sonuçlar getirebileceğine inandığını belirtti. Görüşme, bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması adına önemli adımların atılmasını da teşvik etti.

Related Posts

Gazze’de Açlık Faciası

Son 24 saatte 6 kişi açlıktan hayatını kaybetti, can kaybı 133’e ulaştı.

Bakan Uraloğlu Yangın Bölgesini Havadan İnceledi

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, yangın bölgesini helikopterle denetleyerek bilgi aldı.

Bursa’da Yangınla Mücadele İçin Hava Destek

Bursa’da yangın söndürme çalışmaları için 3 helikopter ve 3 uçak havadan destek sağlıyor.

Yangınlar ve Adli Soruşturmalar: 97 Şüpheli

Bakan Tunç, 33 ildeki yangınlar hakkında 97 şüpheliye işlem yapıldığını ve 21’inin tutuklandığını açıkladı.

Elazığ’da çatı yangını

Elazığ’da ik katlı bir evin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Hatay’da şehit olan iki asker son yolculuklarına uğurlandı

Hatay’da yüksek ateş şikayetiyle kaldırıldığı hastanede şehit olan Er Hayrullah Hamit Karaman’ın cenazesi İstanbul’da, Er Semih Erdoğan’ın cenazesi ise Giresun’da toprağa verildi.