İsrail ordusu, “Gazze’deki işgalini kalıcı hale getirecek” saldırıları başlattığını duyurdu

İsrail Ordusu Gazze’ye Yönelik Saldırıları Genişletiyor

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Gazze’ye yönelik saldırılar artarak devam ediyor. Ordunun birlikleri harekete geçirilmiş durumda ve stratejik alanların işgal edilmesi hedefleniyor.

Dün gün boyunca gerçekleşen kapsamlı saldırılar, İsrail’in Gazze’deki işgalini genişletme amacını taşıyor. “Gideon’un Savaş Arabaları” adı verilen saldırılar, Hamas’ı yenmek ve İsrailli esirleri geri getirmek gibi hedeflere ulaşamayan İsrail tarafından başlatıldı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına devam edecek. Gazze’nin kalıcı işgali ve Filistinlilerin güneye göçe zorlanması hedefleniyor.

Önceki dönemde ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu turu sırasında artan saldırılar, Gazze’deki okullar, hastaneler, sivil altyapı ve yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını hedef almıştı.

Son günlerde artan saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli sayısının 113 olduğu bildirilmişti. İsrail güvenlik kabinesi, Gazze’deki işgali genişletmeyi ve kalıcı hale getirmeyi amaçlayan planı onaylamıştı.

Plan, 3 aşamadan oluşuyor ve Trump’ın turunun sona ermesiyle birlikte ikinci aşamaya geçilmesi bekleniyor. İsrail askerleri, ele geçirilen bölgelerden geri çekilmeyecek ve işgali sürdürecek.

Related Posts

CHP’li vekilden dikkat çeken soru: 1921 Anayasası ile Cumhuriyet mi pazarlık masasında?

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, terör örgütü PKK’nın fesih bildirisiyle gündeme gelen 1921 Anayasası vurgusunun, iktidarın “yeni anayasa” planlarıyla örtüştüğünü savundu. “Lozan’a saldırı, Cumhuriyet’e tuzaktır” diyen Öztürkmen, Erdoğan, Bahçeli ve Kurtulmuş’a sert sorular yöneltti.

ABD’den açıklama geldi: Trump ve Putin görüşmesi ne zaman olacak?

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, ABD Başkanı Trump ile Rusya Federasyonu Başkanı Putin arasındaki görüşmenin ne zaman gerçekleşeceği ve sonuçları hakkında bilgisi olmadığını açıkladı.

CHP’li vekillerden tepki: Bakanlık cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim ile ilgili bilimsellikten uzak açıklamalarına bir yenisini daha eklemiştir

CHP’li vekillerden tepki: Bakanlık cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim ile ilgili bilimsellikten uzak açıklamalarına bir yenisini daha eklemiştir

İstanbul’da hastane bahçesinde dehşet: Kurşun yağdırdı

İstanbul’da bir şüpheli, alacak-verecek meselesi nedeniyle husumetlisi olduğu öğrenilen kişiyi hastane bahçesinde silah vurarak yaraladı.

Sosyal medyada hakaret dolu paylaşım: ‘Kemalistler PKK’dan daha tehlikeli’

Terör örgütünün silah bırakmasının ardından yapılan tartışmalar sosyal medyada hakaretlere dönüşüyor. Bir sosyal medya kullanıcısı TikTok adlı plataformda yayınladığı videoda “40 yıllık PKK’yı bitirdik. Sıra Kemalistlerde” ifadelerini kullandı

Trump, F-55 savaş uçaklarını duyurdu

ABD Başkanı Trump, Doha’daki üs ziyaretinde F-35’lerin artık yeterli olmadığını söyledi ve iki motorlu yeni nesil F-55 savaş uçağının üretileceğini açıkladı. F-35’ler bu sistemle güncellenecek, F-22’ler ise “Super” versiyonuyla modernize edilecek.