İzmir’de elektrik akımına kapılmışlardı: 2 kişi tahliye edildi

İzmir’de Elektrik Akımına Kapılarak Hayatını Kaybeden İki Kişiden İki Tutuklu Sanık Serbest Bırakıldı

12 Temmuz 2024 tarihinde İzmir’de meydana gelen sağanak yağışta, Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay isimli iki kişi elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybetmişlerdi.

Olayın ardından, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, eski İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, GDZ Elektrik’te Dağıtım Sistemi İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım ve Yapım İşleri Sorumlusu Uzmanı Alper Doğan da dahil olmak üzere 13’ü tutuklu toplam 42 kişinin yargılanmasına devam edildi.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müdahiller ve taraf avukatları hazır bulundu. Olay yerinde yapılan ikinci bilirkişi keşfinin ardından hazırlanan rapor dosyaya sunuldu.

Öktemay Ailesi Davadan Çekildi

İnanç Öktemay’ın ailesi davadan çekildi. Ağabey Gökhan Öktemay, “Avukatımız dilekçeyi mahkemeye iletti. İleteceğimiz başka bir şey yok” şeklinde ifade etti. Aile avukatı Cenk Tosuner ise, “Müvekkillerimizin olaydan doğan zararları giderilmiştir. Katılma talebimizden vazgeçiyoruz” dedi.

Tanık İfadeleri Alındı

Duruşmada tanık olarak dinlenen Erhan D, tutuklu sanık Ali Külak’ın olaylarla ilgisi olmadığını belirterek, “Ali Bey’in başka görevi bulunmamaktadır. Demircan’da o zaman başka mühendis yoktu. O yüzden imzayı da Ali Bey attı. Ali Bey’in durumla bir ilgisi yoktur. Bizim koordinatör Erdinç Bey vardı. Bütün işlerden o sorumluydu. O işin başında Ayhan Ekizoğlu duruyor. Krokiyi de kendisi almamıştır. Ali Bey’in bir ilgilisi yoktur bu durumdan” ifadelerinde bulundu.

Tanık ifadelerinin ardından söz alan Özge Ceren Deniz’in babası Ahmet Abi, olayda ihmali bulunan herkesin cezalandırılmasını talep ederek, “2024 Türkiye’sinde ülkemizin üçüncü büyük kentinde sokağın ortasında yürüyen iki insan elektrik akımına kapılarak vefat ediyor ve ‘Herkes suçsuzum’ diyor. Suçlu yok. ‘Herkes masumum’ diyor. Peki, benim çocuğumun suçu ne?” diye konuştu.

Sanıklar Tahliye Talebinde Bulundu

Beyanları alınan sanıklar, tahliye talebinde bulundu. Tutuklu sanık Barış Sevgili, dosyaya giren raporun suçsuzluğunu ispatladığını belirtti. Tutuklu sanık Yavuz Üner’in avukatı da, “Müvekkilim birkaç defa rahatsızlanmış ve hastaneye kaldırılmış. Hastaneden gelen raporda koğuşta yatmasını zor olduğu belirtiliyor. Daha fazla kusuru olanların dışarıda olması söz konusu. İnsanların mağduriyetinin giderilmesi açısından tahliyesini talep ediyorum” açıklamasını yaptı.

Ara Karar Açıklandı

Beyanlar sonrasında Yavuz Üner ve Barış Sevgili’nin tahliyelerine karar verildi. Mahkeme heyeti, bu kararı Üner’in sağlık durumunu dikkate alarak aldı. Kararın açıklanmasının ardından tutuklulukları devam eden sanıkların yakınları, “Bu mu adalet?”, “Vicdanınız rahat mı?” şeklinde tepki gösterdi.

Related Posts

ABD’de büyük fırtına: 160 bin kişi elektriksiz kaldı

ABD’de saatte 110 km hıza varan rüzgarlardan oluşan fırtına ve yıldırım düşmeleri sonucu 160 bin kişi elektriksiz kaldı. Fırtınanın Ülkenin güneyine doğru devam etmesi bekleniyor.

Vatikan: Gazze’de yaşananlar kabul edilemez

Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin, İsrail saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nde yaşananların “kabul edilemez” olduğunu belirterek, bombardımanların durdurulmasını istediklerini söyledi.

15 yaşındaki çocuk çobanı vurdu, babasını yaraladı

Aksaray’da 15 yaşındaki N.D., babasıyla koyun otlatma meselesi yüzünden tartışan çoban Veyis Ergin’i (34) av tüfeğiyle vurarak ağır yaraladı. N.D.’nin elinden tüfeği almaya çalışan babası Mehmet Düzgün de silahın ateş alması sonucu yaralandı.

Meslektaşını öldüren zabıtaya ağırlaştırılmış müebbet

Antalya’da mobbing uyguladığı iddiasıyla tartıştığı meslektaşı İsmail Kanmaz’ı (60) 7 yerinden bıçaklayıp öldüren, ifadesinde beyninin kendisine öldürmesi yönünde komut verdiğini iddia eden zabıta memuru Erdal Vuran (37), ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Baraj gölünde tekne faciası! 4 kardeşten 1’i kurtarılamadı

Kırşehir Kaman’daki baraj gölünde balık tutmaya çıkan 4 kardeşin bulunduğu tekne alabora oldu. Feci olayda dört kardeşten 1’i hayatını kaybederken 1’i de tedaviye alındı.

ABD 1 milyon dolar ödül koymuştu: Meksikalı kartel patronu polis operasyonunda öldürüldü

Meksika hükümeti, kartel üyesi Humberto Figueroa Benítez’in düzenlenen bir operasyon sırasında ölü ele geçirildiğini bildirdi. ABD, bir dizi federal suçtan aradığı Benitez için 1 milyon dolar para ödülü koymuştu.