“Mekanik ağrıların tedavisinde doğru teşhis büyük önem taşıyor”

Ağrı Tedavisinde Yenilikçi Yaklaşımlar ve Önemli Uyarılar

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Özkoçak, ağrı tedavisinde yeni yöntemlerin ve yanlış uygulamaların potansiyel tehlikelerini vurguluyor. Dr. Özkoçak, “Ağrı, günlük yaşamı olumsuz etkileyen en yaygın sağlık sorunlarından biridir. Nöropatik ya da mekanik kökenli ağrılar modern tıp teknikleriyle kontrol altına alınabilir. Özellikle mekanik ağrıların doğru teşhisi tedavi sürecinde kritik bir öneme sahiptir” diyor.

Detaylı bir muayenenin gerekliliğine değinen Dr. Özkoçak, tedavide kullanılan ileri teknoloji cihazlar hakkında bilgi veriyor: “Tedavilerde yüksek yoğunluklu robotik lazer tedavileri, elektromanyetik ve modern elektroterapi cihazları gibi son teknoloji ürünler yoğun olarak kullanılmaktadır. Bu cihazlar geleneksel egzersizlerle birleştirildiğinde daha etkili sonuçlar elde edilir.”

“Ağrıyla Birlikte Kaynağını Ele Almak Önemli”

Tedaviye yanıt alamayan durumlarda alternatif yöntemlere başvurmanın gerekliliğini vurgulayan Dr. Özkoçak, “Bu yöntemler arasında ağrı mezoterapisi, nöralterapi, eklem tedavisi için kullanılan eksozom, kök hücre, PRP enjeksiyonları gibi uygulamalar yer almaktadır” diyor.

Ağrı tedavisinde bütüncül bir yaklaşımın önemine dikkat çeken Dr. Özkoçak, “Ağrı semptomunu değil, kaynağıyla birlikte ele almak gereklidir. Doğru teşhis ve tedavi yöntemleriyle herkes ağrısız bir yaşamı hak eder” sözleriyle konuşmasını noktalıyor. (DHA)

Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – 22 ay sonra gelen faiz indirimi gazetelerde böyle yankılandı: Piyasalar rahatladı

TIKLAYIN – 2024 yılı Cumhurbaşkanı Erdoğan için nasıl geçti?

TIKLAYIN – Fatih Terim transferi “Merhaba İmparator” diye duyuruldu

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Asgari ücreti unutun, Kudüs’ün fethi yakın!

TIKLAYIN – Kamu vakfında naylon fatura skandalı; Aile Bakanı’nın eşi ve MHP’li Semih Yalçın’ın oğlu istifa ettirildi iddiası!

TIKLAYIN – Anket şirketleri yöneticileri yanıtladı: CHP neden oy kaybediyor?

TIKLAYIN – Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı, ocakta sigara fiyatlarına gelecek zam tahminini açıkladı

Related Posts

Uykusuzluk mu, uyku eksikliği mi?

Uykusuzluk ve uyku eksikliği aynı şey değildir. Yatakta dönüp durmak da, hiç yatmamak da bedeni aynı ölçüde tüketir. 50 yaş üstünde uykunun süresi kadar kalitesi de düşüyor. Uyandığınızda yorgunsanız, uyuyor olmanız yetmez. Hâlâ uykusuzsunuzdur.

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Aşırı sıcaklar kalbi zorluyor: Uzmandan hayati uyarılar

Havaların ısınması ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte kalp hastaları için ciddi risklerin arttığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, “Aşırı sıcaklar kalbin yükünü artırıyor, kalp yetmezliği ve tansiyon sorunlarını tetikleyebiliyor. Kalp hastalarının sıvı tüketimine ve güneşten korunmaya özen göstermesi gerekiyor” dedi.

Menopoz sonrası her 10 kadından 1’i risk altında!

Menopoz sonrası dönemde ortaya çıkan vajinal kanamaların çoğu zaman masum olduğu düşünülse de, her 10-15 vakadan birinde rahim kanserine işaret edebiliyor. Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, erken tanının önemine dikkat çekiyor

Her yaşın hastalığı! Kabızlığa karşı en etkili silah: Su, lif ve hareket

Zor ve sert dışkılama, tam boşaltım sağlanamaması gibi durumların da kabızlık olarak tanımlanabileceğini ifade eden Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, kabızlığın nedenlerini ve risk faktörlerini açıklayarak, beslenme ve günlük rutin değişiklikleriyle nasıl önlenebileceği hakkında bilgi verdi.

Baklanın Parkinson üstündeki etkisi şaşırttı; “Motor semptomlarını azaltıyor!”

Baklanın Parkinson üstündeki etkisi şaşırttı; “Motor semptomlarını azaltıyor!”