Erdoğan: Özgür bir Filistin devletinin kurulması geciktirilemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile Bogor Cumhurbaşkanlığı Sarayında bir araya geldi. Erdoğan ve Subianto, ikili görüşmenin ardından Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi İlk Toplantısı’na katıldı. Toplantının ardından iki ülke arasındaki anlaşmaların imza töreni gerçekleştirildi.

İmza töreninin ardından konuşan Erdoğan, “Filistin ve Suriye başta olmak üzere güncel ve bölgesel meselelerde fikir teatisinde bulunduk. Bu çerçevede enerji, tarım, ticaret ve savunma sanayii, iletişim ve eğitim gibi çeşitli alanlarda 12 mutabakat metnini huzurlarınızda imzaladık. Ayrıca ilişkilerimizin geleceğine yön veren kapsamlı bir ortak bildiriyi kabul ettik. Savunma sanayinde mevcut projeleri ve ilave iş birliği imkanlarını gözden geçirdik. Görüşmelerimizde ticaretimizin 10 milyar dolar seviyesine yükseltilmesine yönelik çalışmaları ele aldık” dedi.

‘ÖZGÜR BİR FİLİSTİN DEVLETİNİN KURULMASI GECİKTİRİLEMEZ’

“Endonezya’nın Filistin konusundaki duruşunu takdirle karşılıyoruz” diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan egemen, özgür bir Filistin devletinin kurulması daha fazla geciktirilemez. Gazze huzura ermeden bölgedeki diğer ülkelerin de istikrara kavuşması mümkün değildir. Gazze’nin inşasında birlikte çalışacağız. İsrail’in saldırılarında oluşan zararın toplamı 100 milyar dolara yaklaşıyor. Aldığımız kararların hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.”

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Gazze’de Açlık Faciası

Son 24 saatte 6 kişi açlıktan hayatını kaybetti, can kaybı 133’e ulaştı.

Bakan Uraloğlu Yangın Bölgesini Havadan İnceledi

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, yangın bölgesini helikopterle denetleyerek bilgi aldı.

Bursa’da Yangınla Mücadele İçin Hava Destek

Bursa’da yangın söndürme çalışmaları için 3 helikopter ve 3 uçak havadan destek sağlıyor.

Yangınlar ve Adli Soruşturmalar: 97 Şüpheli

Bakan Tunç, 33 ildeki yangınlar hakkında 97 şüpheliye işlem yapıldığını ve 21’inin tutuklandığını açıkladı.

Elazığ’da çatı yangını

Elazığ’da ik katlı bir evin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Hatay’da şehit olan iki asker son yolculuklarına uğurlandı

Hatay’da yüksek ateş şikayetiyle kaldırıldığı hastanede şehit olan Er Hayrullah Hamit Karaman’ın cenazesi İstanbul’da, Er Semih Erdoğan’ın cenazesi ise Giresun’da toprağa verildi.