Beyaz Saray: Trump istediğini görevden alır

Trump’ın Görevden Alma Yetkisi Üzerinde Duruldu

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump’ın yürütmenin başı olarak istediği kişiyi görevden alma yetkisine sahip olduğunu vurguladı.

Yeni Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt, Trump’ın ikinci döneminin başlarında düzenlenen Beyaz Saray basın brifinginde konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Leavitt, Başkan Trump’ın göreve başladığı ilk haftalarda federal çalışanlara yapılan işten çıkarmalar hakkında aklındaki sorulara cevap verirken, bu adımın Trump’ın yetki alanında olduğunu belirtti.

27 yaşındaki sözcü, “Başkan, yürütmenin başkanı olarak istediği kişiyi görevden alma yetkisine sahiptir.” ifadelerini kullandı.

Leavitt, Başkan’ın bu yetkiye sahip olduğuna yönelik Beyaz Saray’ın kesin olduğunu vurgulayarak, Başkan’ın istemediği biriyle çalışmayacağını da dile getirdi.

ABD Başkanı Trump, göreve başladığı 20 Ocak tarihinden itibaren Adalet Bakanlığı dahil olmak üzere çeşitli federal kurumlarda görev yapan birçok kişiyi görevden almıştı.

Kongre’deki Demokratlar, Trump’ın görevden aldığı isimler arasında daha önce kendi aleyhinde soruşturma yürüten Özel Yetkili Savcı Jack Smith gibi isimlerin bulunmasını eleştirmişti.

Related Posts

Progress MS-29 uzay aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrıldı

Roscosmos, Progress MS-29 kargo aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (UUİ) ayrıldığını bildirdi.

Şehrin ve sektörün kaderini belirleyecek! Türkiye’nin en önemli santrallerinden biri kapanmayla karşı karşıya

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Soma Termik Santrali’nin, on yıldır işletmesini üstlenen Konya Şeker’in biriken borçları ve yerine getirilmeyen yükümlülükleri nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Bisikletten düşen 10 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bisikletten düşen Yusuf Mahir Bulut (10), kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Yusuf’un, cenazesi otopsi işlemleri için Gebze Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı.

İliç maden faciasında sanıklar beraat talep etti

9 kişinin hayatını kaybettiği İliç maden faciasının 2. duruşması bugün görüldü. Tutuklu 9 sanık tahliyesini talep etti

Düğün konvoyuyla yolu kapattılar! Tepki gösterenlere böyle saldırdılar

Esenyurt’ta düğün konvoyunun yolu kapatması nedeniyle çıkan tartışmada, bir ticari aracın camları kırıldı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Trump’ı Ukrayna’da üzecek haber: Rusya ele geçirdi!

ABD Başkanı Trump’ın, Ukrayna’ya askeri yardım için ön koşul haline getirdiği, “maden sahalarını ABD’ye açma“ anlaşmasına büyük darbe vuruldu. Rusya, Güneydoğu Ukrayna’daki Avrupa’nın en büyük Lityum madeninden birini ele geçirdi. Donbass bölgesindeki Shevchenko’da bulunan maden alanı 40 hektar ve 13.8 milon tom lityum içeriyor. Bu da yaklaşık 96 bin 200 tonluk saf lityuma eşdeğer bir bölüm.