Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, Meclis’e gidiyor

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Ankara’da Temaslarda Bulunacak

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, oluşturdukları heyetle Ankara’da temaslarda bulunacak. Meclis Başkanı ve Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerle Kürt sorunun çözümüne dair görüşmeler gerçekleştirecek.

Platform tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de iç huzurun sağlanması ve istikrarlı bir düzenin temin edilmesi, Kürt meselesinin çözümü ile yakından irtibatlı olduğu belirtildi. Bu mesele, insani açıdan tahammülü zor acılara yol açmış ve ekonomik, sosyal ve siyasal açılardan ağır tahribatlara neden olmuş. Uzun bir tarihi arka plana sahip bu mesele için tarihi bir çözüm imkanının olduğu vurgulandı.

‘SÜRECİN DESTEKÇİSİ VE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Kentte birçok sivil toplum örgütü, dernek, kurum ve iş dünyasının temsiliyetinin yer aldığı platform, yapacakları görüşmelerin amacını da şu şekilde sıraladı:

  • Kürt Meselesinin diyalog yolu ile çözümü konusunda sürecin destekçisi ve takipçisi olacakları,
  • Diyarbakır ve bölge kentlerinde, sürecin kalıcı barışa ulaşması için talep ve isteğin bulunduğu,
  • Yürütülecek sürecin siyasi kaygılardan uzak, evrensel insan haklarını esas alan bir perspektif ile sürdürülmesi için tüm kesimlerin sorumlu davranması gerektiği,
  • Gelişen süreç içerisinde olası tıkanıkların soğukkanlılık ile karşılanarak meselenin barışçıl bir şekilde çözümü konusunda ısrarcı ve cesur olunması gerektiği,
  • Sürecin toplumsallaşması için sivil toplum örgütlerinin de dahil edildiği yöntem belirlenmesinin önemli olduğuna dair fikirlerini ilgililere iletecekler.

‘SORUNLARIN KALICI ÇÖZÜMÜ DEMOKRASİDE’

Açıklamada, “Ne kadar ağır olursa olsun tüm sorunların ancak demokrasi içinde kalıcı bir çözüm bulunabileceğine inanıyoruz. Kürt meselesi başta olmak üzere ülkenin bütün kronik sorunlarına demokratik siyaset içinde çare aramanın en akılcı yol olduğunu biliyoruz. Gün; dışlamanın değil kapsamanın, yıkmanın değil yapmanın, çatışmanın değil uzlaşmanın günüdür. Mevcut sürecin başarılı bir şekilde neticelenmesi ve çatışmaların son bulması için üzerimize düşeni yapacağımızın sözünü veriyoruz. Dün olduğu gibi bugün de, barış ve demokrasi için çaba gösterenlerin yanında duruyor; barış ve demokrasi adına ümitlerin yeşermesine vesile olan herkese teşekkür ediyoruz.” denildi.

Görüşmelerin sonuçları Diyarbakır’da gerçekleştirilecek basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulacak.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Pakistan ordusu, Hindistan’ın saldırısında 40 sivilin öldüğünü açıkladı

Pakistan ordusu, Hindistan’ın saldırısında 40 sivilin öldüğünü açıkladı

MSB’nin helikopteri acil iniş yaptı

SON DAKİKA… MSB Deniz Kıvvetlerine ait helikopter denize acil iniş yaptı…

Vale teslim aldığı klasik araçla başka araca çarptı

Beşiktaş Kuruçeşme’de bir restoranda çalışan vale, teslim aldığı klasik araçla geri manevra yaptığı sırada direksiyon hakimiyetini kaybederek park halindeki başka bir araca çarptı. Klasik araçta maddi hasar meydana gelirken kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Milas kovboyları sokakları birbirine kattı yakalandı

Muğla’nın Milas ilçesinde motosiklet üzerinde çevreye ateş ederek ilçeye korku salan “Milas kovboylarını” polis onlarca saat kamera görüntüsünü izleyerek yakaladı.

Avrupa liderleri Rusya-Ukrayna arasında 30 günlük ateşkese hazır

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kiev’de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Polonya Başbakanı Donald Tusk ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile başkent Kiev’de bir araya geldi. LİDERLER EN AZ 30 GÜNLÜK …

Bursa’da deprem!

Bursa’da Mudanya merkezli deprem meydana geldi. Deprem, 3.0 büyüklüğünde gerçekleşti. Depremin 5.2 km derinloiğinde meydana geldiği öğrenildi.