Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, Meclis’e gidiyor

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Ankara’da Temaslarda Bulunacak

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, oluşturdukları heyetle Ankara’da temaslarda bulunacak. Meclis Başkanı ve Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerle Kürt sorunun çözümüne dair görüşmeler gerçekleştirecek.

Platform tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de iç huzurun sağlanması ve istikrarlı bir düzenin temin edilmesi, Kürt meselesinin çözümü ile yakından irtibatlı olduğu belirtildi. Bu mesele, insani açıdan tahammülü zor acılara yol açmış ve ekonomik, sosyal ve siyasal açılardan ağır tahribatlara neden olmuş. Uzun bir tarihi arka plana sahip bu mesele için tarihi bir çözüm imkanının olduğu vurgulandı.

‘SÜRECİN DESTEKÇİSİ VE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Kentte birçok sivil toplum örgütü, dernek, kurum ve iş dünyasının temsiliyetinin yer aldığı platform, yapacakları görüşmelerin amacını da şu şekilde sıraladı:

  • Kürt Meselesinin diyalog yolu ile çözümü konusunda sürecin destekçisi ve takipçisi olacakları,
  • Diyarbakır ve bölge kentlerinde, sürecin kalıcı barışa ulaşması için talep ve isteğin bulunduğu,
  • Yürütülecek sürecin siyasi kaygılardan uzak, evrensel insan haklarını esas alan bir perspektif ile sürdürülmesi için tüm kesimlerin sorumlu davranması gerektiği,
  • Gelişen süreç içerisinde olası tıkanıkların soğukkanlılık ile karşılanarak meselenin barışçıl bir şekilde çözümü konusunda ısrarcı ve cesur olunması gerektiği,
  • Sürecin toplumsallaşması için sivil toplum örgütlerinin de dahil edildiği yöntem belirlenmesinin önemli olduğuna dair fikirlerini ilgililere iletecekler.

‘SORUNLARIN KALICI ÇÖZÜMÜ DEMOKRASİDE’

Açıklamada, “Ne kadar ağır olursa olsun tüm sorunların ancak demokrasi içinde kalıcı bir çözüm bulunabileceğine inanıyoruz. Kürt meselesi başta olmak üzere ülkenin bütün kronik sorunlarına demokratik siyaset içinde çare aramanın en akılcı yol olduğunu biliyoruz. Gün; dışlamanın değil kapsamanın, yıkmanın değil yapmanın, çatışmanın değil uzlaşmanın günüdür. Mevcut sürecin başarılı bir şekilde neticelenmesi ve çatışmaların son bulması için üzerimize düşeni yapacağımızın sözünü veriyoruz. Dün olduğu gibi bugün de, barış ve demokrasi için çaba gösterenlerin yanında duruyor; barış ve demokrasi adına ümitlerin yeşermesine vesile olan herkese teşekkür ediyoruz.” denildi.

Görüşmelerin sonuçları Diyarbakır’da gerçekleştirilecek basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulacak.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Galatasaray, Barış Alper Yılmaz’ın sözleşmesini uzattı

Galatasaray’da Barış Alper Yılmaz’ın sözleşmesi 2028 yılına kadar uzaltıldı.

Altay’ın eski başkanından Kazımcan Karataş açıklaması: “Kulübün içini boşaltan simsarlar vurgun yapacaktı!”

Altay’ın eski başkanı Ayhan Dündar, Kazımcan Karataş için bir açıklama yayımladı.

Beşiktaş’ta Shakhtar rövanşının hazırlıkları devam ediyor

Beşiktaş, Shakhtar Donetsk ile oynayacağı rövanş maçının hazırlıklarına, bu sabah yaptığı antrenmanla devam etti.

Gazze’de Açlık Faciası

Son 24 saatte 6 kişi açlıktan hayatını kaybetti, can kaybı 133’e ulaştı.

Bakan Uraloğlu Yangın Bölgesini Havadan İnceledi

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, yangın bölgesini helikopterle denetleyerek bilgi aldı.

Bursa’da Yangınla Mücadele İçin Hava Destek

Bursa’da yangın söndürme çalışmaları için 3 helikopter ve 3 uçak havadan destek sağlıyor.