Prof. Dr. Şener: Üst solunum yolu enfeksiyonları arttı

Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarında Artış: Prof. Dr. Alper Şener Uyarıyor

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Prof. Dr. Alper Şener, üst solunum yolu enfeksiyonlarında son 2 ay içinde ciddi bir artış yaşandığına dikkat çekti. Prof. Dr. Alper Şener, “Hem İnfluenza A ve B hem de insan metapnömovirüsü dediğimiz, akciğer iltihabına neden olan viral enfeksiyonlarla karşı karşıyayız” dedi.

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, üst solunum yolu enfeksiyonlarında artıştaki dikkat çekici artışı açıkladı. Kış sezonunun ortasına gelindiğini belirten Prof. Dr. Alper Şener, kas ve eklem ağrısı, burun ve geniz akıntısı, burun tıkanıklığının sık görüldüğünü belirtti. Enfeksiyon olgularının arttığını belirten Prof. Dr. Alper Şener, özellikle yaşlılarda influenzaya ve diğer viral enfeksiyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

“İlk 72 Saatte Antiviral Tedavi Hayati Önem Taşıyor”

Enfeksiyonların tedavisinde ilk 72 saatte antiviral tedavinin başlamasının önemine değinen Prof. Dr. Şener, influenza ve diğer viral enfeksiyonları ayırt etmenin önemine işaret etti. Ayrıca, geçmeyen öksürüklerin önemine de dikkat çeken Prof. Dr. Şener, virüs ve bakteriler arasında kalan enfeksiyonların ciddiye alınması gerektiğini belirtti.

“Maske Takın” Önerisi

Vatandaşlara önerilerde bulunan Prof. Dr. Alper Şener, kapalı alanlarda ve kalabalık ortamlarda maske takmanın önemini vurguladı. Özellikle toplu taşıma araçlarında ve kalabalık yerlerde maske takmanın virüsten korunmada önemli bir adım olduğunu belirtti.


Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı


Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – 2025’in ilk seçim anketinden çarpıcı sonuçlar: İki parti arasında 1,2 puan fark var, Meclis’e 4 parti girebiliyor

TIKLAYIN – DEM Partili Akdeniz Belediye Eş Başkanları ve 5 belediye meclis üyesi gözaltına alındı

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Popülist bir sivil darbeye ne kadar hazırız?

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Neler oluyor neler; bir MOSSAD müdürü ve bir İranlı generalden gelen çarpıcı bilgiler

Acun Ilıcalı’nın “Hocamız bayılıyor” dediği ismin de bileti kesildi; Fenerbahçe’de yaprak dökümü

Spor yazarları, Kasımpaşa-Fenerbahçe maçını yorumladı: Gençlere “saygı” duymak, maçı zorlamamak, elbette kendi “şıklığını” taşıyor

Los Angeles yangını büyümeye devam ediyor: “Yıkımın etkisi atom bombası gibi”

Related Posts

Dünya genelinde pek çok ülke, sıcak hava dalgalarına karşı teyakkuza geçti

Dünya genelinde ülkeler, bu yıl mevsim ortalamalarının üzerinde seyreden sıcaklıkların olumsuz etkileriyle mücadele ediyor. Mevsim normallerinin üzerine çıkan ortalama sıcaklıklar, bu yıl pek çok ülkede yeni rekorlar kırdı.

Gözlerinizi güneşten koruyun! Gözlük alırken nelere dikkat edilmeli?

Yaz aylarında güneş ışınları sadece cildi değil gözleri de etkiliyor. Güneş ışınlarının göz hastalıklarına zemin hazırlayabileceğine dikkat çeken Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), yaz aylarında güneş gözlüğü kullanımının göz sağlığı açısından önemli bir korunma önlemi olduğunun altını çizdi.

Uykusuzluk mu, uyku eksikliği mi?

Uykusuzluk ve uyku eksikliği aynı şey değildir. Yatakta dönüp durmak da, hiç yatmamak da bedeni aynı ölçüde tüketir. 50 yaş üstünde uykunun süresi kadar kalitesi de düşüyor. Uyandığınızda yorgunsanız, uyuyor olmanız yetmez. Hâlâ uykusuzsunuzdur.

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Aşırı sıcaklar kalbi zorluyor: Uzmandan hayati uyarılar

Havaların ısınması ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte kalp hastaları için ciddi risklerin arttığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, “Aşırı sıcaklar kalbin yükünü artırıyor, kalp yetmezliği ve tansiyon sorunlarını tetikleyebiliyor. Kalp hastalarının sıvı tüketimine ve güneşten korunmaya özen göstermesi gerekiyor” dedi.

Menopoz sonrası her 10 kadından 1’i risk altında!

Menopoz sonrası dönemde ortaya çıkan vajinal kanamaların çoğu zaman masum olduğu düşünülse de, her 10-15 vakadan birinde rahim kanserine işaret edebiliyor. Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, erken tanının önemine dikkat çekiyor