9 Yaşındaki Çocuğa İleri Mitral Kapak Yetmezliğinde Başarıyla Ameliyat Yapıldı

ERÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı’ndan Özel Bir Başarı Hikayesi

ERÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rifat Özmen liderliğinde gerçekleştirilen özel bir ameliyat sonucunda, 9 yaşındaki bir hastanın ileri mitral kapak yetmezliği sorununa başarılı bir çözüm bulundu.

Hasta ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Rifat Özmen, “Toprak Mina isimli 9 yaşındaki hastamızın mitral kapağındaki ileri mitral kapak yetmezliği nedeniyle ameliyat kararı aldık. İlerleyen süreçte hastamızın mitral kapağını onarmak için özel bir yöntem uygulandı” dedi.

Ameliyat sırasında yapılan trianguler rezeksiyon ve neokord implantasyonu işlemlerinin ardından Doç. Dr. Rifat Özmen, hastanın sağlık durumunun olumlu bir şekilde ilerlediğini belirtti.

Mitral kapak tamirinin önemine değinen Doç. Dr. Rifat Özmen, bu tür operasyonların hastaların ilaç kullanımı ve yaşam konforu açısından önemli avantajlar sağladığını vurguladı.

Ülkemizdeki belirli merkezlerde gerçekleştirilen mitral kapak tamiri operasyonları hakkında bilgi veren Doç. Dr. Rifat Özmen, hastaların varfarin kullanımına bağlı yan etkilerden korunmalarının ve daha rahat bir yaşam sürmelerinin sağlandığını aktardı.

Doç. Dr. Rifat Özmen, başarılı operasyonda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ederek hastasına acil şifalar diledi. – KAYSERİ

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Cildiniz portakal kabuğu görünümündeyse dikkat! Selülit değil, lipödem olabilir

Toplumda genellikle selülit ve fazla kilo problemi ile karıştırılan lipödem, sadece estetik anlamda bir sorun oluşturmakla kalmıyor aynı zamanda sağlık açısından da tehlike işareti anlamına geliyor. Op. Dr. Jale Özdemir, lipödem hastalığının nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.

D vitamini deponuz boş kalmasın

D vitamini, kas ve kemiklerin dostu olarak bilinse de kalp-damar sisteminden belleğe bağışıklık sisteminden 
kanser riskini azaltmaya kadar vücuda çok yönlü fayda sağladığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman “D vitamini eksikliği ülkemizde yaygın bir sorun. Dolayısıyla ciddiye alınmalıdır” uyarısında bulundu.

‘Çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek o kadar başarılı oluruz’

Üniversitesinin düzenlediği Pediatri Kongresi’nde konuşan Başkent Üniversitesi kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, Atatürk’ün çocukları gelecek olarak gördüğünü anımsattı ve “Çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek o kadar başarılı oluruz” dedi.

Hastalıktan korunuyor, sağlıkla büyüyorlar! Bebeğin bağışıklığını güçlendiren 4 öneri

Bebeğin anne rahmine düştüğü ilk andan itibaren sağlıkla dünyaya gelebilmesi ve anne- bebek sağlığının korunması için bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Uz. Dr. Aycan Yıldız, bebeklerde bağışıklığı artırmaya yönelik öneriler paylaştı.

Deprem sonrası psikolojik dayanıklılık hayati önem taşıyor

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen depremin ardından, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, afetlere karşı psikolojik hazırlığın önemine dikkat çekti. Özellikle çocuklar ve kaygı düzeyi yüksek bireyler için doğru bilgilendirmenin ve destek yöntemlerinin kritik olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir