60 gün süre verildi… Bakanlık duyurdu: Lokanta ve kafelerde yeni dönem

Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda Satış Yerlerinde Karekod Uygulamasını Zorunlu Hale Getirdi

Tarım ve Orman Bakanlığı, daha önce gönüllülük esasıyla duyurduğu gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik karekod uygulamasını zorunlu hale getirdi. Bu karar, Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik ile Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Artık, gıda işletmelerinin “gıda işletmesi karekodu” tüketicilerin görebileceği yerde bulundurması zorunlu hale geldi. Bakanlık, uygulamaya ilişkin usul ve esasları belirleyerek resmi internet sitesinde duyuracak ve işletmeler için uyum süresi 60 gün olacak.

Bu uygulamanın temel amacı ise gıda güvenirliğini artırmak ve tüketicilerin daha güvenilir gıdalara ulaşmasını sağlamak olarak belirlendi.

Bakanlık: “Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması Güvenilir Gıdaya Ulaşımı Destekliyor”

Geçen sene bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmesini sağlamak üzere Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması hayata geçirilmiştir.” denilmişti.

Karekod Nasıl Kullanılıyor?

Her işletmeye özel olan karekodu edinmek için https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Related Posts

Enflasyon farkını açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayı enflasyonunu açıkladı. TÜİK’in açıkladığına göre nisan ayı enflasyonu yüzde 3,00 olurken, yıllık enflasyon 37,86 olarak kayıtlara geçti. Bu verilerle birlikte milyonlarca emekli ve memuru ilgilendiren …

Akıllara durgunluk verecek gıda hilesi: Bu kadarına pes artık

Antalya’nın Alanya ilçesinde akıllara durgunluk veren bir işletme bulundu. Emişbeleni Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir toptan gıda deposunda, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin dijital baskı makinesiyle yeniden etiketlenerek piyasaya sürülmek …

AB’den ABD’ye 95 milyar avroluk misilleme hazırlığı

Avrupa Birliği (AB), ABD’nin tarifelerine misilleme olarak yaklaşık 95 milyar avro değerinde ürüne vergi getirmeyi planlıyor.

İSO Türkiye ihracat iklimi endeksi nisanda 0,7 düşüş gösterdi

Türkiye imalat sektörünün ana ihracat pazarlarındaki faaliyet koşullarını ölçen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye imalat sektörü ihracat iklimi endeksinin nisan 2025 dönemi sonuçları açıklandı. Endekste eşik değer olan 50,0’nin üzerinde ölçülen tüm …

KKM’de son 7 haftanın en hızlı çıkışı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları 685,2 milyar TL’den 659,7 milyar TL’ye geriledi. 7 HAFTANIN EN HIZLI ÇIKIŞI 25,5 milyar TL’lik çıkış son 7 …

Bankacılık sektörünün mevduatı yükseldi

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 2 Mayıs ile biten haftada önceki haftaya göre 74 milyar 905 milyon 961 bin lira artarak 22 trilyon 601 milyar 548 milyon 267 bin liraya yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir