300 metrekarelik serada topraksız çilek; “5 bin 600 kök çilek yetiştiriyoruz”

Lüleburgaz’da Topraksız Çilek Üretimi Yapan Mehmet Doğan: “Her Kriz Bir Fırsattır”

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde bulunan Mehmet Doğan, 300 metrekarelik serasında topraksız çilek yetiştiriyor. Doğan, “Serada 5 bin 600 kök çilek yetiştiriyoruz. Bu işe girmemizin sebebi eş, dost ve akrabalarımızın bize pastanelerin çilek gibi meyveleri yılın bu zamanlarında bulamadıklarını söylemesiydi. Her kriz bir fırsattır.” şeklinde konuştu.

Lüleburgaz’da çiftçilik yapan Doğan, geçen yıl yaklaşık 1,5 milyon liralık yatırım yaparak topraksız çilek yetiştirmeye başladı. Hindistan cevizi kabuğu ve perlit karışımı ile çilek üretimi gerçekleştiren Doğan, kurduğu sera sayesinde yüksek verim elde ettiğini belirtti.

Sezon dışında çilek bulunmaması üzerine harekete geçen Doğan, deneme üretimi başarılı olunca köyünde seracılığa adım attı. Şu anda 5 bin 600 kök çilek yetiştirdiklerini belirten Doğan, çileklerin olgunlaşmaya başladığını ve bir ay içinde hasada başlayacaklarını belirtti.

“6 Bin Metrekarelik Alanda Sera Kurup İhracat Yapmayı Hedefliyorum”

Topraksız tarımda sera kurarak üretim yapan Doğan, “21 gün önce ektiğimiz çilekte şu anda topraklı verimden üç kat daha fazla verim elde ettik. Ot ve ilaç sorunları olmadığı için ürünlerimiz daha kusursuz ve organik. 6 bin metrekarelik alanda sera kurup ihracat yapmayı hedefliyorum.” dedi.

Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Selçuk Çamlıca da Doğan’ı ziyaret ederek serayı inceledi. Çamlıca, “Burada topraksız üretim hedefleniyor. Ekimden itibaren çilekler oluşmaya başladı. Şubat’ta hasat yapacağız. Lüleburgaz için böyle bir tesisin kazandırılmasından dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.


Komşuların Eleştirilerine Rağmen Opera Yarışmasında Zafer Kazanan Güneş Uluçay Türkiye’de Opera Sanatını Anlattı


Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – 2025’in İlk Seçim Anketinden Çarpıcı Sonuçlar: İki Parti Arasında 1,2 Puan Fark, Meclis’e 4 Parti Girebilir

TIKLAYIN – DEM Partili Akdeniz Belediye Eş Başkanları ve 5 Belediye Meclis Üyesi Gözaltına Alındı

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Popülist Bir Sivil Darbeye Ne Kadar Hazırız?

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Neler Oluyor Neler; Bir MOSSAD Müdürü ve Bir İranlı Generalden Çarpıcı Bilgiler

Acun Ilıcalı’nın “Hocamız Bayılıyor” Dediği İsimin Bileti Kesildi; Fenerbahçe’de Yaprak Dökümü

Spor Yazarları, Kasımpaşa-Fenerbahçe Maçını Yorumladı: Gençlere “Saygı” Duymak, Maçı Zorlamamak, Elbette Kendi “Şıklığını” Taşıyor

Los Angeles Yangını Büyümeye Devam Ediyor: “Yıkımın Etkisi Atom Bombası Gibi”

Related Posts

CHP’li vekilden dikkat çeken soru: 1921 Anayasası ile Cumhuriyet mi pazarlık masasında?

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, terör örgütü PKK’nın fesih bildirisiyle gündeme gelen 1921 Anayasası vurgusunun, iktidarın “yeni anayasa” planlarıyla örtüştüğünü savundu. “Lozan’a saldırı, Cumhuriyet’e tuzaktır” diyen Öztürkmen, Erdoğan, Bahçeli ve Kurtulmuş’a sert sorular yöneltti.

ABD’den açıklama geldi: Trump ve Putin görüşmesi ne zaman olacak?

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, ABD Başkanı Trump ile Rusya Federasyonu Başkanı Putin arasındaki görüşmenin ne zaman gerçekleşeceği ve sonuçları hakkında bilgisi olmadığını açıkladı.

CHP’li vekillerden tepki: Bakanlık cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim ile ilgili bilimsellikten uzak açıklamalarına bir yenisini daha eklemiştir

CHP’li vekillerden tepki: Bakanlık cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim ile ilgili bilimsellikten uzak açıklamalarına bir yenisini daha eklemiştir

İstanbul’da hastane bahçesinde dehşet: Kurşun yağdırdı

İstanbul’da bir şüpheli, alacak-verecek meselesi nedeniyle husumetlisi olduğu öğrenilen kişiyi hastane bahçesinde silah vurarak yaraladı.

Sosyal medyada hakaret dolu paylaşım: ‘Kemalistler PKK’dan daha tehlikeli’

Terör örgütünün silah bırakmasının ardından yapılan tartışmalar sosyal medyada hakaretlere dönüşüyor. Bir sosyal medya kullanıcısı TikTok adlı plataformda yayınladığı videoda “40 yıllık PKK’yı bitirdik. Sıra Kemalistlerde” ifadelerini kullandı

Trump, F-55 savaş uçaklarını duyurdu

ABD Başkanı Trump, Doha’daki üs ziyaretinde F-35’lerin artık yeterli olmadığını söyledi ve iki motorlu yeni nesil F-55 savaş uçağının üretileceğini açıkladı. F-35’ler bu sistemle güncellenecek, F-22’ler ise “Super” versiyonuyla modernize edilecek.