‘3 bin lira emekli ikramiyesi, sadece yol parası… Ne yiyip ne içeceğim?’

Kurban Bayramı nedeniyle şehirler arası ulaşımda yoğunluk yaşanmaya devam ediyor. İstanbul Esenler’de bulunan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’ndaki hareketlilik görüntülendi. İstanbul’da 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin başlamasının ardından, otogarda yoğunluk yaşanıyor. Güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkarıldığı otogarlarda, otobüs firmaları talebi karşılayabilmek için ek seferler koydu. Çoğu memleketine gidecek olan yolcular, bilet fiyatlarından ve gecikmelerden dert yandı. 

“4 SAATTİR BEKLİYORUZ”

Akçay’a gideceğini belirten Hanife Aslan adlı vatandaş gecikmeden ve bilet fiyatlarının yüksekliğinden yakındı. Aslan “Aracımız 13.00’teydi, saat 17.00’ye alındı. 4 saattir otogarda bekliyoruz. Mesaj attılar. Madem ertelenecekti seferler erken bildirselerdi iyi olurdu. Trafikteki yoğunluktan dolayı araçların yetişemediğini söylediler. Bilet fiyatları bayrama özel artırıldı. Bir hafta önce 750’ye gittim şimdi bin lira” dedi. 

“NE YİYİP NE İÇECEĞİM? BENDEN UZAK DURSUN”

Malatya’ya gidecek olan Aziz Aktaş ise “Bayram öncesi biletler 950 idi şimdi bin 250 lira. Benzin mazot yerinde sayıyor ama bu fırsatçılığı yapıyorlar” derken, Erzurum’a gidecek olan Necmi Tanıyan, “16.00 arabası, Çanakkale’den halen gelecek, yol kapalıymış onun için bekliyor millet. Emekliye göre pahalı. Bana vermiş 3 bin lira. Ne yiyip ne içeceğim? Sadece yol parası 3 bin lira. Ondan sonra haktan, hukuktan, adaletten bahsediyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx