130 kişinin öldüğü Çuhadar Sitesi davasında 1 hapis, 1 beraat

Çuhadar Sitesi Davası Sonuçlandı: Yıkılan Binanın Sorumluları Belli Oldu!

Kahramanmaraş’ın Karamanlı Mahallesi’nde bulunan 4 bloklu Çuhadar Sitesi, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde yıkıldı. Bu acı olayda, 130 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi ise yaralandı. Yaşanan facianın ardından soruşturma başlatıldı ve nihayet Kahramanmaraş 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava süreci tamamlandı. Karar duruşması sonucunda, davanın tarafları bir araya geldi. Duruşma sırasında, tutuklu statik proje müellifi Sıtkı Okumuş, tutuksuz Çuhadar Sitesi Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Karakale ve avukatlar hazır bulundu. Ancak, siteyi yaptıran kooperatifin yönetim kurulu başkanı Enes Köksalmış duruşmada yer almadı ve hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

‘Kaçak Kat Olduğunu Sonradan Öğrendim’

Sıtkı Okumuş, yıkılan Çuhadar Sitesi’yle ilgili herhangi bir kusuru olmadığını iddia etti. Okumuş, “Zeminin yıkılmasının nedeni zemin yapısıdır. Ayrıca, benim bilgim dışında yapılan istinat duvarı da etkili olmuştur. Ayrıca, uzun süre orada yaşamama rağmen binanın kaçak kat olduğunu sonradan öğrendim. Bu sebeplerle beraatimi talep ediyorum” diye konuştu. Diğer yandan, Fatih Karakale, topraktan ev sahibi olmak amacıyla kooperatife üye olduğunu ancak inşaatın başlamadan ayrıldığını ve yönetimde olduğu iddialarının doğru olmadığını belirtip, beraatini savundu.

Savcı: Bilirkişi Raporları Suçları Sabit Gösteriyor

Cumhuriyet savcısı, sanıkların suçunun bilirkişi raporlarıyla ispatlandığını belirterek, cezalandırılmalarını talep etti. Mahkeme heyeti, firari sanık Enes Köksalmış’ın dosyasını ayırarak Sıtkı Okumuş’u ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 15 yıl 6 ay 24 gün hapis cezasına çarptırdı. Bu kararla birlikte Okumuş, daha önce aynı mahkeme tarafından Melike Hanım Apartmanı’nın yıkılmasıyla ilgili davada da 12 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası almıştı. Ayrıca, tutuksuz sanık Fatih Karakale ise beraat etti. Davanın sonucuyla ilgili değerlendirme yapan müşteki avukatlarından Hanifi Emre Bozok, “Statik proje müellifine 15 yıl 6 ay 24 gün ceza verildi ve tutuklandı. Gerekçeli karardan sonra dosyayı istinafa taşıyıp taşımamız gerekecek. Hayırlısı olsun” dedi.

Related Posts

Dünyaca ünlü markanın ürünleri raflardan kaldırılıyor! Türk markasıyla doldurulacak

Coca-Cola, Avrupa’daki büyük market zincirleriyle yaşadığı ticari anlaşmazlık nedeniyle zor günler geçiriyor. Almanya ve İsviçre’de bazı ürünler raflardan kaldırılırken, raflarda boşalan yerleri Türk markaları dolduracağı aktarıldı.

THY 31 Temmuz’a kadar o uçuşları iptal etti

Türk Hava Yolları, İran ve Suriye’ye olan tüm uçuşlarını 31 Temmuz’a kadar iptal etti. Kararın gerekçesi açıklanmazken, yolculara ücretsiz değişim veya iade hakkı tanındı.

Suriye’de çatışma: Aşiretler arasında kurşun yağdı… ‘Ölü ve yaralı sayısı artabilir’

Suriye’nin Suveyda ilinde Dürzi ve Bedevi aşiretleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada, 37 kişinin öldüğü ve yaklaşık 100 kişinin yaralandığı bidirildi. Suriye ordusu, çatışmalara müdahale etmek için asker göndereceğini duyurdu.

ODTÜ mezuniyetine ’19 Mart’ ve ‘diploma’ pankartları damga vurdu

ODTÜ mezuniyet törenine, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun iptal edilen diploması ve ’19 Mart’ sürecine ilişkin pankartlar damga vurdu.

Samsun’da yangın çıkan daire küle döndü

Samsun’da bir binanın en üst katındaki dairede çıkan yangın söndürüldü.

AKP’den ‘kalp’li paylaşım: Erdoğan’ın konuşması sonrası Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı

Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı. O anları AKP’nin resmi X hesabı ‘kalp’ emojisi ile paylaştı.